Θεσσαλονίκη: Τέθηκε σε λειτουργία νέα μαγνητική πύλη με X-RAY στα Δικαστήρια

δολοφονία Μάδυτος

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Και τρίτη μαγνητική πύλη με X-RAY τοποθετήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο στην Θεσσαλονίκη.

Η πύλη τοποθετήθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Δικαστήρια στην Θεσσαλονίκη μετά και την βόμβα που εντοπίστηκε,

Ο νέος εξοπλισμός τοποθετήθηκε και λειτουργεί από σήμερα το πρωί στην πλαϊνή είσοδο του μεγάρου (δίπλα από το υπαίθριο πάρκινγκ των δικηγόρων), απ’ όπου εισέρχονται κατά κανόνα οι δικηγόροι.
Η νέα μαγνητική πύλη ήρθε να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες, με τις αντίστοιχες συσκευές ελέγχου ακτίνων Χ, που λειτουργούν -συνήθως εκ περιτροπής- στην κεντρική είσοδο του κτηρίου.

Σε προ ημερών σύσκεψη, η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ζήτησε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και μεταξύ αυτών πρότεινε τη μόνιμη διάθεση ειδικά εκπαιδευμένων σε συστήματα X-RAY αστυνομικών και φρουρού στο υπόγειο πάρκινγκ, την τοποθέτηση πλεγμάτων στα ισόγεια παράθυρα αλλά και εγκατάσταση καμερών ασφαλείας περιμετρικά του κτηρίου. Τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνονται άλλωστε σε σχετική έκθεση που είχε συντάξει από το 2013 η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 50χρονος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία του γιου του

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ