Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την επικίνδυνη σπείρα διαρρηκτών

Θεσσαλονίκη ληστεία

Ο αρχηγός είχε απαγάγει 6χρονη κόρη επιχειρηματία

Στη δημοσιότητα έφερε η ΕΡΤ βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας διαρρηκτών σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη.

Αρχηγός της συμμορίας είναι ένας 45χρονος αλλοδαπός ο οποίος το 2002 είχε απαγάγει ένα 6χρονο κορίτσι και ζητούσε λύτρα τρία εκατ. ευρώ από τον πατέρα του.

Τον περασμένο Μάρτιο, τέσσερα από τα πέντε μέλη της σπείρας, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, εισβάλουν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Ψάχνουν το σπίτι και αφαιρούν χρήματα και χρυσαφικά.

Ανάμεσά τους και ο 45χρονος αρχηγός της συμμορίας από την Αρμενία, ο οποίος το 2002 με δύο ακόμη συνεργούς του είχαν απαγάγει με κινηματογραφικό τρόπο την 6χρονη κόρη επιχειρηματία, και του ζητούσαν λίτρα 3.000.000 δολαρίων.
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, είχε εντοπίσει το στίγμα από το κινητό τηλέφωνο που συνομιλούσαν με τον πατέρα της μικρής, και μετά από 26 ημέρες ομηρίας βρήκαν το κρησφύγετο τους, συνέλαβαν τους απαγωγείς και απελευθέρωσαν την ανήλικη.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από πυροβολισμούς έξω από κέντρο διασκέδασης

Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: Καταδικασμένος για την απαγωγή 6χρονης ένας εκ των προφυλακισθέντων της σπείρας που ξάφριζε σπίτια

Οι δράστες προφυλακίστηκαν και το 2010 ο Αρμένιος κακοποιός αφέθηκε ελεύθερος και όπως φαίνεται συνέχισε σε άλλο τομέα την εγκληματική του δράση. Ήταν μετρ στην κατασκευή κλειδιών με τα οποία έμπαιναν στα διαμερίσματα των θυμάτων.

Από το Τμήμα Διαρρηκτών ταυτοποιήθηκαν τέσσερις διαρρήξεις και μια ληστεία σε οικία, με την λεία τους να ξεπερνάει τις 170.000 ευρώ. Τα πέντε μέλη της συμμορίας, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.

Πηγή: ertnews.gr