Θεσσαλονίκη: “Βροχή” οι παραβάσεις μετά από ελέγχους της Τροχαίας σε οχήματα

Θεσσαλονίκη

Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποίησαν, σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη ελέγχους σε 200 οχήματα.

Μάλιστα, από τους 200 ελέγχους βεβαίωσαν συνολικά 164 παραβάσεις.

Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

“Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θέτοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την πρόληψη και την καταστολή επικίνδυνων παραβάσεων και την εμπέδωση του αισθήματος τροχονομικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε πρωινές ώρες χθες (25-04-2023), επιχειρησιακές δράσεις στο κέντρο της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποίησαν, σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά, ελέγχους σε 200 οχήματα και βεβαίωσαν συνολικά 164 παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν:
– 119 σε οδηγούς & μεταφορικές επιχειρήσεις για ωράρια φορτηγών και ταχογράφους,
– 24 για παραβίαση ορίου ταχύτητας,
– 4 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
– 5 για χρήση κινητού τηλεφώνου και
– 12 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπλέον, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) πραγματοποίησαν ελέγχους, στο κέντρο της πόλης, και βεβαίωσαν 310 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, εκ των οποίων 36 για στάθμευση δικύκλων σε πεζοδρόμιο.

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς”.