Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος – Θέμα ημερών η άδεια

Δαυίδ Σαλτιέλ

Τι είπε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η παραχώρηση άδειας προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

“Η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις εργασίες. Εντός του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου θα έχουμε την άδεια, η οποία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες. Η άδεια δεν είναι κάτι απλό, περιέχει όλες τις μελέτες οι οποίες έχουν αυτή τη στιγμή ετοιμαστεί. Θα πάρουμε την άδεια και θα ξεκινήσουμε” τόνισε ο κ. Σαλτιέλ για το Μουσείο του Ολοκαυτώματος που θα δημιουργηθεί.

Όσον αφορά στη συμφωνία για τους ομήρους της Χαμάς, τόνισε ότι είναι απαίτηση όλων, όπως και του κράτους του Ισραήλ, να απελευθερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. “Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα μέχρι την πλήρη απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων, οι οποίοι είναι άμαχοι. Μωρά, γυναίκες μεγάλες, άνδρες, παιδιά” τόνισε.

Σχετικά με το σενάριο των δύο κρατών εκτίμησε ότι δεν είναι θέμα αν θέλει το Ισραήλ, αλλά είναι θέμα το κατά πόσον ο αραβικός κόσμος θέλει να γίνει ειρήνη στο Ισραήλ. “Οι Παλαιστίνιοι, όπως έχει πει το κράτος του Ισραήλ, δεν είναι εχθρός του. Είναι η Χαμάς. Επομένως αυτοί κάνουν κουμάντο, αυτοί δημιούργησαν όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα να γίνονται. Αυτή η καταστροφή. Δεν είναι οι Παλαιστίνιοι ο στόχος. Δυστυχώς σε μια πόλη που εξτρεμιστικές οργανώσεις εισέρχονται μέσα στον ιστό της, είναι επόμενο ότι θα υπάρχουν και θύματα αθώοι“.

Τέλος, σημείωσε ότι η στάση της Ελλάδας είναι αξιοσέβαστη, καθώς μίλησε για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και χαρακτήρισε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υπογράμμισε ότι στη χώρα μας δεν έχουμε πολλά ή ακραία φαινόμενα αντισημιτισμού και αυτό είναι πολύ θετικό.

Πηγή: ertnews