Τσίπρας: “Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη με την πανδημία – Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τσίπρας Θεσσαλονίκη

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας από την Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, έκανε λόγο για “τραγωδία” όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Θεσσαλονίκη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ο “Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και δεν την αναλαμβάνει

“Η πόλη βίωσε έναν εφιάλτη τον περασμένο χειμώνα, την ώρα που τα νοσοκομεία βούλιαζαν. Δεν άκουσε ούτε τον ίδιο του τον Περιφερειάρχη. Κι όμως, ένα χρόνο μετά δεν ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτό το έγκλημα” είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πανδημία και στα ζητήματα που έχουν προκύψει όπως τα μέσα μεταφοράς χαρακτηρίζοντας “σαπάκια” τα λεωφορεία που ήρθαν από την Λειψία.

Για τα έργα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης “λοιδορούσε τη μεγάλη πρόοδο και δύο χρόνια μετά, όλα έχουν βαλτώσει”. “Το μόνο με το οποίο ασχολήθηκαν ήταν η απόφαση να ξηλώσουν ένα κομμάτι από την ψυχή της πόλης, με τα αρχαία ευρήματα στο Σταθμό Βενιζέλου.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Γυναίκα αποκάλεσε προδότη τον Τσίπρα - «Η Μακεδονία είναι ελληνική» (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη δε Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι βάζει τη “μικροπολιτική μιζέρια πάνω από το εθνικό συμφέρον”. “Δύο χρόνια πριν, ο κ. Μητσοτάκης χέρι χέρι με το σκοταδιστικό κατεστημένο της πόλης, την ακροδεξιά, και τους νεοναζί, ντυνόταν μακεδονομάχος για να πολεμήσει μια Συμφωνία που έδινε δίκαιη και βιώσιμη λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε η δική του παράταξη. Σήμερα, από τη μια δηλώνει ότι τιμά τη Συμφωνία, από την άλλη όμως, σε μια επίδειξη πολιτικής δειλίας, και φαρισαϊσμού, παραπέμπει στις καλένδες τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, και εξαφανίζει το όνομά της από επίσημες ανακοινώσεις για τις συναντήσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ”, υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.