Αλέκος Συσσοβίτης: “Οταν μένεις ορφανός καταλαβαίνεις περισσότερα πράγματα για την ύπαρξη”

O Αλέκος Συσσοβίτης μίλησε σήμερα (8/7) στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη.

Μάλιστα, ο γνωστός πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στο θέμα της «ταμπέλας» στον καλλιτεχνικό χώρο, τις ήττες και τις νίκες που φέρει το ρίσκο καθώς και την δύσκολη διαχείριση στην απώλεια των γονιών του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέκος Συσσοβίτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έζησα έντονα την εποχή της «ταμπέλας» και τα πράγματα εκτοξεύθηκαν με το που ήρθε η εικόνα μέσα στη ζωή μας. Αυτή καθόρισε πλέον τα πάντα. Ακόμα και στην τέχνη δεν υπάρχει ο διαχωρισμός που υπήρχε γιατί βλέπουμε ότι τα social media είναι τόσο ισχυρά που πρωθυπουργούς, όχι μόνο ηθοποιούς που καθορίζουν την πορεία τους, καταλαβαίνουμε πλέον πως είναι μεγάλη η επιρροή της εικόνας μέσα στο θέατρο. Τώρα, εμπορικός – ποιοτικός είναι πολύ ωραίο να γίνεται ένα πάντρεμα μεταξύ τους. Γιατί κάτι να μην έχει ποιότητα και ποσότητα; Πολλές φορές και η πολύ κουλτούρα θάβει πράγματα και υπάρχει ένας ναρκισσισμός πίσω από αυτή την πορεία και νομίζουν πολλοί ότι υπηρετούν την ύψιστη ποιότητα στο θέατρο αλλά δεν το κάνουν αυτό».

«Για να μπορέσεις να επιβιώσεις στην τέχνη θα πρέπει να έχεις κάποιους πόρους από αλλού. Αν δεν ρισκάρεις και δεν μάθεις από την ήττα σου, πως θα πας παραπέρα για να κερδίσεις μια νίκη; Δεν γίνεται. Στη δουλειά μου συμβαίνει να έχω παίξει σε παραστάσεις ή σίριαλ που δεν ένιωσα τόσο καλά όσο θα περίμενα. Ρίσκο ήταν και το κόστος το είδα, να είναι άδεια τα θέατρα ή να μην πηγαίνουν καλά κάποιες σειρές και να κόβονται».

Διαβάστε επίσης  Νικήτας Τσακίρογλου: "Το δικό μου θαύμα είναι η κόρη μου, η Λήδα μου"

«Έχω θάψει και τους δυο γονείς μου, έχει αλλάξει η ζωή μου από τότε. Όταν μένεις ορφανός καταλαβαίνεις περισσότερα πράγματα για την ύπαρξη και το θέμα της μνήμης δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο ισχυρό. Δεν έχουν φύγει ποτέ, μα ποτέ, από το μυαλό και την ψυχή μου. Για μένα είναι πολύ σκληρό παράδειγμα και καλό το ήθος των γονέων μου, είναι πάρα πολύ ισχυρό και δεν θέλω ποτέ να το ξεχάσω» πρόσθεσε ακόμα ο Αλέκος Συσσοβίτης στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.

Πηγή: zappit.gr

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (syssovitis)