Ενοχλημένος ο Πορτοσάλτε: «Δεν είπα ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης»

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε σήμερα ο Αρης Πορτοσάλτε, σχετικά με το πως… μεταφράστηκαν οι χθεσινές του δηλώσεις για την διαχείριση των καταστροφών της κακοκαιρίας Daniel από τον Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής (8/9) ο Αρης Πορτοσάλτε θέλησε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε με τις δηλώσεις του, που από πολλούς εκλήφθησαν ως αιχμές για «παραίτηση» Μητσοτάκη.

«Χθες έγινε κάτι… Στον τόπο μας δυστυχώς, λέει ένας κάτι, οι υπόλοιποι λίγο διαβάζουν, ίσως δεν διαβάζουν. Α, αφού το είδαν, άιντε, γίνει αναπαραγωγή. Δεν είπα ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης. Θέλω να το ξεκαθαρίσω σε ό,τι αφορά το προσωπικό…

Δείτε επίσης: Πορτοσάλτε για Μητσοτάκη: “Αν δεν μπορεί, να μπει κάποιος άλλος από την κυβέρνηση” (ΒΙΝΤΕΟ)

Είπα ότι αν αυτή την εποχή ο Πρωθυπουργός έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του, το βλέπουμε, υπάρχουν διπλωματικά θέματα, διεθνή κτλ, όχι να παραιτηθεί και να έρθει κάποιος άλλος, να ανατεθεί σε κάποιον η δουλειά γιατί εδώ σε επίπεδο διοίκησης θέλει έναν συντονισμό. Έγραψε κάποιος μία μπαλαφάρα, ξεκίνησε η αναπαραγωγή της μπαλαφάρας. Δεν θέλω να με ερμηνεύει κανείς, αν είναι να πω κάτι, θα το πω μόνος μου».

Διαβάστε επίσης  Μαξίμου: Πολιτικά απρεπής ο Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Οι χθεσινές του δηλώσεις

Την Πέμπτη, σχολιάζοντας τις καταστροφικές εικόνες από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, ο ίδιος είχε δηλώσει:

«Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο δίμηνο η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Αντιλαμβάνομαι ότι ο κύριος πρωθυπουργός έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του κάπου αλλού. Έχουμε ένα γενικό ξεχαρβάλωμα».

Στη συνέχεια ζήτησε «να αναληφθεί μία σοβαρή πολιτική υπευθυνότητα, να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα του κράτους».

«Η κυβέρνηση τσαλαβουτάει σε μία κατάσταση εδώ και καιρό, τα έχει χαμένα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει τη συγκρότηση του κράτους ξανά. Δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης, έχει άλλα ενδιαφέροντα; Π.χ. στα ελληνοτουρκικά, σε άλλα διεθνή θέματα; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να αναλάβει να μαζευτεί αυτό το χάλι που βλέπουμε» είχε πει.

Πηγή: www.rosa.gr