Στεφανία Γουλιώτη: «Οτι αγγίζει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γίνεται χρυσάφι»

Για την συμμετοχή της στην παράσταση “Μήδεια” και την συνεργασία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη μίλησε σε συνέντευξή της η Στεφανία Γουλιώτη.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στην τεράστια επιτυχία του Maestro, όπου συμμετέχει ως Αλεξάνδρα.

Στην παράσταση θα δούμε πέντε διαφορετικές Μήδειες. Εσείς είστε μία από αυτές.

Η Μήδεια δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία γυναίκα, αυτό είναι το νόημα. Το βάθος των συζητήσεων γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα δεν εξαντλείται με hashtags και ατάκες στα κοινωνικά δίκτυα. Η παράσταση χτυπάει στον πυρήνα του ανθρώπου χωρίς να περνάει από ενδιάμεσα στάδια. Ο σκηνοθέτης μάς βοήθησε να εμπιστευτούμε απολύτως αυτό που είμαστε, αξιοποιώντας το ένστικτο και τον πλούτο της στιγμής. Αυτό κάνουν οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Παντρεύουν τη λογική με την παρόρμηση. Κάθε φορά χάνω τον ύπνο μου στην Επίδαυρο, ακόμη και αν έχω να πω δύο ατάκες. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχω άγχος.

Αναφερθήκατε στα συντηρητικά αντανακλαστικά της εποχής μας. Πώς ερμηνεύετε αυτή την οπισθοχώρηση που διαφάνηκε και στις τελευταίες εκλογές;

Ζούμε σε μια συντηρητική κοινωνία. Ο κόσμος ψήφισε Νέα Δημοκρατία και ακροδεξιά κόμματα. Πιστεύω ότι και ο συντηρητισμός έχει τις αντιφάσεις του. Είναι σίγουρα ανησυχητική η επιστροφή στον φόβο. Βρισκόμαστε σε μια εποχή τεράστιων τεχνολογικών και ιατρικών επιτευγμάτων και συνεχίζουμε να τρέμουμε τον διπλανό μας.

Διαβάστε επίσης  Τάσος Ιορδανίδης για τη σειρά "Γη της Ελιάς": "Θα γίνει χαμός με αυτό που πάει να δημιουργηθεί"

Ο κλάδος των καλλιτεχνών δεν φοβήθηκε τα τελευταία χρόνια

Τελικά ισοπεδωθήκαμε. Μόλις τελείωσε η αντοχή των ανθρώπων που συμμετείχαν –εγώ δεν είχα τόσο κουράγιο και δεν είμαι περήφανη γι’ αυτό– σταμάτησαν οι φωνές. Ο κρατικός μηχανισμός περιμένει πότε θα κουραστείς, πότε θα σταματήσει η επίδραση της «είδησης». Αυτό ζήσαμε και με το ναυάγιο στην Πύλο και με το δυστύχημα στα Τέμπη. Λέμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι σημαντική μέχρι να χρειαστεί να χάσουμε χώρο από το τσαρδί μας, από τα κεκτημένα μας.

Ας κλείσουμε τη συνέντευξη με το «Maestro», τη μεγάλη επιτυχία της φετινής τηλεοπτικής σεζόν

Μελέτησα σκληρά γι’ αυτήν τη σειρά, δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν δουλειές σαν αυτή που κάνει η Αλεξάνδρα που υποδύθηκα. Παρακολούθησα ένα διαδικτυακό μάθημα στο πανεπιστήμιο για να μπω στο κλίμα και να την καταλάβω. Περίμενα να κάνει εμπορική επιτυχία η σειρά. Είναι γνωστό πως ό,τι αγγίζει ο Χριστόφορος γίνεται χρυσάφι.

Πηγή φωτό: Instagram (stefaniagoulioti)