Αυτή είναι η καλύτερη παραλία παγκοσμίως – Ποια είναι η πρώτη ελληνική (ΛΙΣΤΑ)

καλύτερη παραλία

Δείτε όλο το ΤΟΡ-100

Εχοντας μπει στον Απρίλιο είναι λογικό να σκεφτόμαστε παραλίες και καλοκαίρι.

Ενόψει του καλοκαιριού που έρχεται, το BeachAtlas αποφάσισε για ακόμη μια χρονιά να φτιάξει το δικό του ranking με τις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Για να φτιάξει τη λίστα, δεν αξιολόγησε μόνο τη φυσική ομορφιά της κάθε παραλίας, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις εκεί, τη νυχτερινή διασκέδαση, την πολιτιστική σημασία και την ποικιλομορφία. Στη συνέχεια, μια επιτροπή ψήφισε τις αγαπημένες τους, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τρεις θέσεις ανάμεσα στο παγκόσμιο τοπ 100.

Προς έκπληξη πολλών, η παραλία Ελιά στη Μύκονο ήταν αυτή που βρέθηκε πιο ψηλά από κάθε άλλη ελληνική και πιο συγκεκριμένα στον αριθμό 19 της λίστας του BeachAtlas. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες του νησιού των ανέμων, αναφέρει το gazzetta.gr/plus.

Διαβάστε επίσης  «Βουλιάζει» από κόσμο η Χαλκιδική

Λίγες θέσεις πιο κάτω και στον αριθμό 24 βρήκαμε άλλη μια παραλία της Μυκόνου, την Παράγκα, η οποία πιθανότατα σκαρφάλωσε τόσο ψηλά στη λίστα εξαιτίας της εμπειρίας διασκέδασης που προσφέρει. Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στη λίστα είναι το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, μία από τις πιο εντυπωσιακές και ιδιαίτερες παραλίες που μπορεί να συναντήσει κανείς στον πλανήτη, η οποία βρέθηκε στη θέση νούμερο 71.

Ποια είναι όμως αυτή που βρέθηκε στην κορυφή για το 2024; Πρόκειται για την παραλία του νησιού Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία, που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό. Μπορεί να μη μιλάμε και για το πιο οικονομικό μέρος στον πλανήτη, αλλά αυτά τα γαλαζοπράσινα νερά και η εκτυφλωτικά λευκή άμμος του νησιού, του δίνουν αναμφισβήτητα το προσωνύμιο «επίγειος παράδεισος».

Δείτε όλη τη λίστα…

καλύτερη παραλία