Σάλος για βίντεο με περιπολικό που περνάει κόκκινο φανάρι με γυναίκες στα πίσω καθίσματα

Ελέγχεται η γνησιότητα του

Viral έχει γίνει ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο απεικονίζεται ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ, το οποίο περνάει με ταχύτητα ένα κόκκινο φανάρι και οι γυναίκες που βρίσκονται στα πίσω καθίσματα επευφημούν την πράξη.

Στο βίντεο διάρκειας οκτώ δευτερολέπτων, αποτυπώνεται η καμπίνα ενός περιπολικού στο όποιο οδηγός είναι ένας αστυφύλακας και συνοδηγός του ένας υπαστυνόμος. Το περιπολικό είναι μάρκας Peugeot 308 και πανομοιότυπο με αυτά που έχει προμηθευτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία.

Το όχημα φαίνεται να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος με αναμμένους φάρους και σειρήνες. Λίγο πριν περάσει ένα κόκκινο φανάρι, ακούγονται γυναικείες φωνές από τα πίσω καθίσματα του περιπολικού από όπου κι έχουν καταγραφεί όλες οι εικόνες του βίντεο. Οι φωνές μιμούνται τη σειρήνα του περιπολικού που ηχεί εκείνη την ώρα και ξεσπούν σε γέλια όταν το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα για να περάσει το κόκκινο φανάρι.

Αν και όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ωστόσο ελέγχεται η γνησιότητα του βίντεο. Δηλαδή για παράδειγμα εάν το βίντεο δεν είναι προϊόν συρραφής εικόνας και ήχου, δεν έχει γίνει μοντάζ έτσι ώστε να παρουσιάζεται ως ελληνικής προελεύσεως και δεν έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με γυναικείες φωνές.