Εχετε μπουκωμένη μύτη και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Δείτε πως θα την ξεβουλώσετε φυσικά

μπουκωμένη μύτη

Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό

Αυτό το διάστημα που ο καιρός μια θυμίζει καλοκαίρι και μια δείχνει τα δόντια του, είναι φυσικό πολύς κόσμος να ταλαιπωρείται από μπουκωμένη μύτη.

Φυσικά, η μπουκωμένη μύτη είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα δυσάρεστη, ειδικά όταν προσπαθεί κανείς να κοιμηθεί και δεν μπορεί να πάρει καν ανάσα.

Από εξαιρετικά αποτελεσματικά αλλά και εθιστικά αποσυμφορητικά σπρέι, μέχρι και εισπνοές πάνω από βραστό νερό ευκαλύπτου οι οποίες φέρνουν μόνο προσωρινή ανακούφιση, τα φάρμακα, καθώς και τα γιατροσόφια που υπάρχουν για την θεραπεία του μπουκώματος είναι πολλά και οι πιθανές παρενέργειες ποικίλουν.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια εύκολη και γρήγορη φυσική μέθοδος αντιμετώπισης του μπουκώματος μύτης που μπορείτε να δοκιμάσετε, η οποία μάλιστα συστήνεται από τους γιατρούς.

Πώς θα ξεβουλώσετε τη μύτη σας φυσικά σε ένα λεπτό

Ο δρ. Alan Mandell, γιατρός με περισσότερους από ένα εκατ. συνδρομητές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στο TikTok, αποκάλυψε μέσα από ένα βίντεο πώς μπορεί κανείς να ξεφορτωθεί το ενοχλητικό μπούκωμα της μύτης του, πιέζοντας με τα δάχτυλά του πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Η διαδικασία αποτελείται από τρία μόνο βήματα

Τσιμπήστε την γέφυρα (το κόκκαλο δηλαδή) της μύτης σας με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας. Ασκήστε μέτρια πίεση.

Τοποθετήστε παράλληλα τον δείκτη του άλλου χεριού σας ακριβώς κάτω από τη μύτη σας, σε ίση απόσταση και από τα δύο ρουθούνια και ασκήστε επίσης μέτρια πίεση.

Παραμείνετε σε αυτή τη θέση, ασκώντας πίεση και στα δύο σημεία. Σύμφωνα με το γιατρό, η τεχνική αυτή ενεργοποιεί έναν αντανακλαστικό μηχανισμό, ο οποίος επιτρέπει στη μύτη να ξεβουλώσει.

@motivationaldoc Unclog Stuffy Nose & Drain Sinuses in 60 Seconds! #drmandell #youtube #sinus #fyp ♬ original sound – Motivationaldoc

Πηγή φωτό: Envato.com