Επιχείλιος έρπης: Τέσσερις τρόποι για να τον αντιμετωπίσετε φυσικά

επιχείλιος έρπης

Τι πρέπει να έχετε στο σπίτι σας

Ο επιχείλιος έρπης είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας και σίγουρα θέλουμε να τον προλάβουμε πριν αυτός εξελιχθεί και μας δημιουργήσει πρόβληματα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο επιχείλιος έρπης προκαλείται από τον ερπητοϊό, όταν μολύνει την περιοχή γύρω από το στόμα.

Επηρεάζει τα χείλη αλλά και το εσωτερικό του στόματος ή την περιοχή γύρω από αυτό.

Συνήθως εμφανίζεται ως μια επώδυνη φουσκάλα με υγρό στο εξωτερικό των χειλιών ή την γύρω περιοχή, η οποία στη συνέχεια «σπάει» και δημιουργεί μια ανοικτή πληγή.

Λίγο πριν την εκδήλωσή του ο πάσχων μπορεί να αισθάνεται κάψιμο, μούδιασμα και φαγούρα στην περιοχή γύρω από το στόμα.

Επιχείλιος έρπης: Τέσσερα υλικά για να τον αντιμετωπίσουμε στο σπίτι

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον έρπη στο σπίτι, σε συνδυασμό με τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα:

1. Ψευδάργυρος
Είναι ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για αρκετές λειτουργίες του οργανισμού μας. Υπάρχει σε τροφές όπως το χοιρινό, το μοσχάρι, τα οστρακοειδή και τα φιστίκια. Η κρέμα με οξείδιο του ψευδαργύρου βοηθά ώστε οι πληγές να επουλωθούν ταχύτερα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να σας υποδείξει την κατάλληλη δοσολογία της ουσίας.

2. Μελισσόχορτο
Οι αλοιφές που περιέχουν το βότανο βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το κοκκίνισμα και το οίδημα στην πληγή μετά από δύο με τρεις ημέρες.

3. Πρόπολη
Είναι μια φυσική ρητίνη που παράγουν οι μέλισσες. Σχηματίζεται από τα μπουμπούκια των δέντρων, το μελισσοκέρι και άλλα υποπροϊόντα. Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι η πρόπολη σταματά την αναπαραγωγή του ιού HSV-1.

4. Λυσίνη
Είναι ένα αμινοξύ που βρίσκεται στην πρωτεΐνη τροφών όπως τα φασόλια, το τυρί, το γιαούρτι, το κρέας, το γάλα και άλλα ζωικά προϊόντα. Συμβάλλει ώστε οι πληγές του έρπητα να μην εμφανίζονται τόσο συχνά. Μπορείτε να πάρετε τη λυσίνη είτε από τις τροφές είτε σε μορφή συμπληρώματος.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.