“Ημέρα γιορτής για την εστίαση”: Εστιατόρια και καφέ υποδέχονται και πάλι τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη εστίαση μέτρα

Δυόμιση μήνες μετά, τα καταστήματα της εστίασης λειτουργούν και πάλι

Η 25η Μαΐου μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ημέρα-ορόσημο. Η εστίαση, ένας κλάδος όπου απασχολούνται χιλιάδες άτομα, άνοιξε και πάλι για το κοινό. Μια επανεκκίνηση που ανέμεναν πως και πως εργοδότες, εργαζόμενοι και πελάτες.

Σχεδόν 2,5 μήνες μετά το λουκέτο που είχε μπει λόγω των μέτρων για την καραντίνα, τα καταστήματα στην εστίαση υποδέχεται και πάλι κόσμο.

Καφέ, μπαρ και εστιατόρια λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα που υπέδειξε η κυβέρνηση, ανέβασαν ρολά και πάλι, με αισιοδοξία πως το μέλλον θα είναι καλύτερο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε όλα σήμερα να είναι έτοιμα. Αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, μάσκες στο προσωπικό, και αντισηπτικά, είναι παντού, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε περιοχή.

“Ημέρα γιορτής”

Οι επιχειρηματίες ένιωθαν σήμερα σα να πήγαιναν πρώτη μέρα στο σχολείο. Οπως εκμυστηρεύονται είχαν άγχος. Πρωτόγνωρο άγχος για μια δουλειά με υψηλές απαιτήσεις.

Ο Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ενωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ, μιλώντας στο Thes.gr έκανε λόγο για μια μέρα χαράς για την εστίαση. “Μετά από 75 ημέρες ανοίγουμε και πάλι σήμερα. Ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε αισιόδοξοι. Σε 10-15 ημέρες θα βρούμε τους ρυθμούς μας και πιστεύω πως η κυβέρνηση θα λάβει ό,τι διορθωτική απόφαση πρέπει”.

Στη σημασία της ημέρας αυτής και στα μέτρα που έχουν ληφθεί μίλησαν στο Thes.gr ιδιοκτήτες καφέ μπαρ της Θεσσαλονίκης…

Θεσσαλονίκη εστίαση Θεσσαλονίκη εστίαση Θεσσαλονίκη εστίαση Θεσσαλονίκη εστίαση Θεσσαλονίκη εστίαση Θεσσαλονίκη εστίαση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *