Στην ελίτ της γαστρονομίας λαμβάνοντας Χρυσό Σκούφο προστέθηκαν δύο εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη και πέντε στη Χαλκιδική.
Πρόκειται για το Moldee Bar Restaurant στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Προξένου Κορομηλά, Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης , Σοφοκλής Μαραγκουδάκης) και το Salonika (Φάληρο, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2 – Ξεν. «Makedonia Palace», Σεφ: Σωτήρης Ευαγγέλου), ενώ στη Χαλκιδική μάγεψαν το Squirrel (Νικήτη, Ξεν. «Danai Beach Resort», Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης), το Treehouse (Βουρβουρού, Ξεν. «Ekies All Senses Resort», Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης), η Andromeda (Νικήτη, Ξεν. «Danai Beach Resort», Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης), το Bubo (Βουρβουρού, Ξεν. «Ekies All Senses Resort», Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης) και η Tomata (Σάνη, Ξεν. «Sani Marina», Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος).
Bubo, Salonika και Tomata διακρίθηκαν στην κατηγορία Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, ενώ τα υπόλοιπα στην κατηγορία Σύγχρονη Κουζίνα, παίρνοντας όλα από έναν πολυπόθητο Χρυσό Σκούφο.
Για δωδέκατη συνεχή χρονιά το Etrusco της Κέρκυρας αναδείχθηκε το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με τον Έκτορα Μποτρίνι μάλιστα να καταλαμβάνει και τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο αθηναϊκό του εστιατόριο.
Εννέα ήταν τα εστιατόρια που μπήκαν για πρώτη φορά στην ελίτ των Χρυσών Σκούφων, ενώ, αντιθέτως, πέντε εστιατόρια έχασαν τον περσινό Χρυσό Σκούφο τους.
Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια.
Πηγή φωτό: xrysoiskoufoi.gr