Πιο καθαρή και πιο όμορφη Θεσσαλονίκη με τους υπόγειους κάδους (ΦΩΤΟ)

υπόγειοι κάδοι Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία από σήμερα το σύστημα σε σημεία του κέντρου

Διαφορετική εικόνα που θα μοιάζει περισσότερο με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη φιλοδοξεί η δημοτική αρχή πως θα φέρει στην Θεσσαλονίκη η τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε σημεία του κέντρου.

Από σήμερα, σε λειτουργία μπαίνουν οι πρώτοι κάδοι στην πλατεία Φαναριωτών κοντά στην παραλία της πόλης. Σταδιακά, η αντιδημαρχία καθαριότητας θα δώσει στους κατοίκους όλο το σύστημα και μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υπάρχουν 59 υπόγειοι κάδοι.

Στη σημερινή πρώτη μέρα λειτουργίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ζεϊμπέκης επέβλεψε τη σχετική διαδικασία και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα θεωρεί πως η πόλη θα αλλάξει σημαντικά.

“Είναι ένα έργο που το περίμενε η Θεσσαλονίκη. Ξεκινάμε τμηματικά το έργο. Εχουμε τοποθετήσει τα 2/3 και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος Μαΐου”, δήλωσε ο Ν. Ζεϊμπέκης που εξήγησε τον τρόπο αποκομιδής. “Θα γίνεται τις βραδινές ώρες. Αρχικά σε καθημερινή βάση μέχρι να δούμε πως προχωράει”.

Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, τα οφέλη από τους υπόγειους κάδους είναι πολλά. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι αλλά και τη μυρωδιά, με το νέο σύστημα θα μειωθούν οι κάδοι στους δρόμους κατά 180-200 περίπου, καθώς ο κάθε υπόγειος κάδος ισούται με τρεις παλιούς.

Παράλληλα, προσφέρεται μεγαλύτερη ασφάλεια στους εργαζόμενους που θα κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά, αφού τα απορριμματοφόρα που θα χρησιμοποιούνται στο υπόγειο σύστημα έχουν ένα γερανό που θα σηκώνει τον κάδο για να γίνει η αποκομιδή.

Να σημειωθεί τέλος, πως στις περιοχές που θα μπουν οι κάδοι, θα υπάρχει ενημέρωση του κόσμου με φυλλάδια.

υπόγειοι κάδοι Θεσσαλονίκη

υπόγειοι κάδοι Θεσσαλονίκη

υπόγειοι κάδοι Θεσσαλονίκη

υπόγειοι κάδοι Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *