Στην αναζήτηση των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται οι αρχές.
Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Αλιμο.
Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται.
Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί τους Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και συλλέγουν μαρτυρίες, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει στην αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας.
Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο δράστες αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του πολύπειρου αστυνομικού συντάκτη. Η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» εκτελεστές, γι’ αυτό και φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σκούτερ και όχι μηχανή μεγάλου κυβισμού που ενδεχομένως θα κινούσε υποψίες.
Δεν ακούσαν πυροβολισμούς οι περίοικοι
Ενα ακόμη στοιχείο που δείχνει «επαγγελματική» εκτέλεση είναι ότι στο όπλο που χρησιμοποίησαν είναι οι δράστες πιθανότατα είχε τοποθετηθεί σιγαστήρας, γι’ αυτό και κανένας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- περίοικος δεν έχει αναφέρει ότι άκουσε πυροβολισμούς.
Πρόκειται δε για μία γειτονιά με έντονη κινητικότητα, καθώς υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες, ενώ συχνές είναι και οι διελεύσεις οχημάτων. Μία ακόμη πληροφορία που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες δεν φορούσε μαύρα ρούχα, αλλά χακί μπουφάν.
Με όπλο των 9mm η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ
Κάλυκες των 9mm συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το χώρο όπου σημειώθηκε το μεσημέρι η δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου, οι δράστες πυροβόλησαν 12 φορές εναντίον του δημοσιογράφου.
Ηδη, οι πρώτοι μάρτυρες καταθέτουν στους αστυνομικούς για τα όσα είδαν, ενώ από το υπ. Προστασίας του Πολίτη επισημάνθηκε ότι ο αστυνομικός συντάκτης δεν είχε αιτηθεί προστασίας, κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δολοφόνοι του.