Ταξιάρχης: “Αναψε” το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής ξεκινά η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων

του Χρίστου Φιλιππούδη
Μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν το χωριό των Χριστουγέννων, τον Ταξιάρχη στην Χαλκιδική, για να “ανάψουν” το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Από το χωριό των ελατοπαραγωγών δόθηκε το σύνθημα της έναρξης των Χριστουγέννων. Στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη στήθηκε ένα έλατο ύψους οκτώ μέτρων με αμέτρητα φωτάκια. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για την ειδική εκδήλωση που έγινε απόψε.

Στην γιορτή ελάτου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε η Κατερίνα Ζωγράφου και το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, Κυριακή Μάλαμα ενώ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος. Η φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου πλαισίωσε την εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης  7 Top προορισμοί Resort Hotels στη Βόρεια Ελλάδα

Με αυτό τον τρόπο ο Ταξιάρχης μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη κοπής και διάθεσης των δέντρων που αποτελούν παραγωγή των κατοίκων από τις φυτείες τους και σημαντική καλλιέργεια που κρατάει τους κατοίκους στον τόπο τους.

Από τις 27 Νοεμβρίου και μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η διάθεση των ελάτων κάποια από τα οποία θα κοσμήσουν και φέτος κεντρικές πλατείες και δημόσια κτίρια, αφού διακρίνονται για την πυκνότητα, το ύψος και την ομορφιά τους.

Θυμίζουμε, πως ο Ταξιάρχης έχει αυτό το διήμερο την τιμητική του, καθώς αύριο γιορτάζει τιμώντας τη μνήμη των Αρχαγγέλων.

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *