Τι έγραψαν στα σύνορα με το Κόσοβο, μπροστά από το «Βόρεια Μακεδονία»
Ξεκίνησε σήμερα η αντικατάσταση σε κτίρια και κεντρικά σημεία της ΠΓΔΜ, των επιγραφών που έγραφαν Δημοκρατία της Μακεδονίας, με νέες όπου αναγράφεται το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Πολύ γρήγορα, όπως φαίνεται άρχισαν ωστόσο και τα προβλήματα στη γειτονική χώρα καθώς η πρώτη πινακίδα με την επιγραφή «Северна Македониjа – North Macedonia» που τοποθετήθηκε σε συνοριακό πέρασμα με το Κόσοβο κοντά στο Κουμάνοβο βανδαλίστηκε από αγνώστους που έγραψαν μπροστά «никогаш», που σημαίνει «ποτέ».
Δηλαδή «Ποτέ Βόρεια Μακεδονία».

Σήμερα, Δευτέρα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και του πρωτοκόλλου ένταξης της στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.
Μετά τη Δευτέρα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, όπως στα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική της ονομασία.