Ο Ζάεφ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί εάν το κόμμα του χάσει την Κυριακή τις εκλογές στον Δήμο Σκοπίων

Ζάεφ

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ο δεύτερος κύκλος των εκλογών

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί εάν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM), του οποίου αυτός ηγείται, ηττηθεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στον μητροπολιτικό Δήμο των Σκοπίων.

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη χώρα θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ τάχθηκε κατά του ενδεχομένου πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, σημειώνοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει ακόμη μπροστά της θητεία 2,5 χρόνων και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών, αυτή πρέπει να συνεχίσει το έργο της.

Ο Ζάεφ, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, “Sitel” άφησε να εννοηθεί ότι εάν το SDSM χάσει τον Δήμο των Σκοπίων, τότε στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας θα τον διαδεχθεί κάποιος από το κόμμά του.

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθη στις 17 Οκτωβρίου, το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE ήταν ο νικητής εκλέγοντας 22 δημάρχους, ενώ το SDSM εξέλεξε μόλις εννέα.

Διαβάστε επίσης  Κλέλια Ρένεση κατά Γιώργου Λιάγκα: "Κοπτοραπτική και έλλειψη βασικής δημοσιογραφικής ηθικής"

Κάλπες για τον δεύτερο γύρο θα στηθούν σε 44 δήμους της χώρας, μεταξύ άλλων και στον μητροπολιτικό Δήμο Σκοπίων, στον οποίο θα αναμετρηθούν η ανεξάρτητη υποψήφια, η οποία ωστόσο στηρίζεται ανοιχτά από το VMRO-DPMNE, Ντανέλα Άρσοφσκα και ο απερχόμενος δήμαρχος Σκοπίων και υποψήφιος του SDSM, Πέτρε Σιλέγκοφ.

Στον πρώτο γύρο, η Ντανέλα Άρσοφσκα, η οποία είναι πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της χώρας έλαβε ποσοστό 37,68%, ενώ ο Πέτρε Σιλέγκοφ συγκέντρωσε ποσοστό 34,24%.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *