7 φθηνοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα! (ΦΩΤΟ)

Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας

Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας

Σαν την Ελλάδα σίγουρα δεν έχει ωστόσο τα Χριστούγεννα δε θα λέγαμε όχι σε ένα ταξιδάκι με αέρα… ευρωπαϊκό, που συνδυάζει έναν παραμυθένιο προορισμό, όπως το επιβάλλουν άλλωστε οι μέρες, μαζί με οικονομικές διακοπές.

Σύμφωνα με μελέτη ενός βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου και συγκεκριμένα του Post Office Travel Money, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τους  επτά (7) πιο φθηνούς προορισμούς που ανέδειξε.

Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε, πως το κόστος υπολογίζεται από και προς Αγγλία, οπότε όσον αφορά τη χώρα μας, οι τιμές σίγουρα θα είναι διαφορετικές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια συμπεριέλαβαν, τη διανυκτέρευση, τα γεύματα, τον καφέ, τα ποτά, τα σνακ και τις μεταφορές. Εσείς μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για τους προορισμούς και να το ψάξετε περισσότερο.

1. Στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φθηνότερος προορισμός στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Ρίγα της Λετονίας. Μάλιστα, οι τιμές στη Ρίγα σημειώνουν μείωση 1,2% σε σχέση με πέρυσι. Η Ρίγα διαθέτει κυρίως φτηνά ξενοδοχειακά καταλύματα και πτήσεις χαμηλού κόστους γι’ αυτό και κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Διαβάστε επίσης
Ευρωπαϊκό ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έκανε η Ελλάδα

2. Το Ζάγκρεμπ, η πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

3. Στους επίσης φτηνούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα βρίσκεται και το Ταλίν της Εσθονίας, το οποίο παρουσιάζει τιμές 13% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

4. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η γαλλική πόλη Λιλ.

5. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Πράγα, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα.

6.  Η Κρακοβία στην Πολωνία βρίσκεται στην 6η θέση και είναι λογικό, αφού οι τιμές είναι πολύ καλές.

7. Από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι η Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

* Δεν αναφέρουμε τις τιμές του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου, διότι όπως αναφέραμε σίγουρα διαφέρουν σε σχέση με την Ελλάδα.