Ακτή Σαλονικιού: Η παραλία στη Χαλκιδική με τα καταγάλανα νερά και την ξεχωριστή θέα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ακτή Σαλονικιού Χαλκιδική Παραλία

Απολαύστε την ηρεμία και το μπάνιο σας

Τα γαλάζια πεντακάθαρα νερά, η αμμώδης παραλία με τα μικρά βότσαλα, η θαμνώδης βλάστηση και η υπέροχη θέα στα Πυργαδίκια και τη χερσόνησο του Αθω, χαρακτηρίζουν την Ακτή Σαλονικιού στη Χαλκιδική.

Η Ακτή Σαλονικιού βρίσκεται στη βορειоανατoλιкή ακτή της Σιθωνίας, ανάμεσα ουσιαστικά στο δεύτερο και τρίτο πόδι, στоν Ορμо Παναγιάς και το γραφικό ψαροχώρι, Πυργαδίκια (2χλμ.).

Ακτή Σαλονικιού Χαλκιδική Παραλία

Μπορείτε να την προσεγγίσετε από την ορεινή Χαλκιδική, από το Μεταγγίτσι, από το οποίο απέχει 4 χιλιόμετρα καθώς και από τη Σιθωνία και τον Αγιο Νικόλαο (5χλμ.).

Ακτή Σαλονικιού Χαλκιδική Παραλία

Η γύρω περιοχή είναι κυρίως οικιστική και παραθεριστική, επειδή σε αυτήν υπάρχουν οι μόνιμες και παραθεριστικές οικίες του παραθαλάσσιου οικισμού Σαλονικιού. Την τελευταία μόλις πενταετία δημιουργήθηκαν ξενώνες και διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Διαβάστε επίσης
Χαλκιδική: Στα λευκά η Σιθωνία - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο (ΦΩΤΟ)

Ακτή Σαλονικιού Χαλκιδική Παραλία

Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, παρότι θα βρείτε κάποια beach bar στην άκρη της ακτής, και έτσι μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά του τοπίου μαζί με την ησυχία σας.

Ουσιαστικά η Ακτή Σαλονικιού είναι δύο παραλίες, μία μεγάλη και ακριβώς δίπλα μία μικρή. Το συνολικό της μήκος φτάνει τα 1300 μέτρα ενώ αναγνωρίσθηκε ως ακτή κολύμβησης το 1995.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις οικογένειες, που θέλουν την άνεσή τους, αλλά και στους κατοίκους των γύρω περιοχών, κυρίως των ορεινών χωριών της Χαλκιδικής, που την επιλέγουν καθώς είναι η πιο κοντινή απόδραση για μπάνιο.

Ακτή Σαλονικιού Χαλκιδική Παραλία

Για όσους αναζητούν μία διαφορετική πρόταση για μπάνιο στη Χαλκιδική, η Ακτή Σαλονικιού θα τους αποζημιώσει.

Ακτή Σαλονικιού Χαλκιδική Παραλία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *