Το νησί στη Χαλκιδική, που έχει σχήμα χελώνας και είναι γνωστό για τον εντυπωσιακό βυθό του! (ΦΩΤΟ)

παραλία Χαλκιδική

Ενα μοναδικό νησί στην Χαλκιδική

Απόκρημνοι βράχοι, ενδιαφέρουσες σπηλιές και μία μοναδική παραλία με σμαραγδένια νερά

Είναι ιδιαίτερα γνωστό στους λάτρεις των καταδύσεων (scuba diving), με πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, εξαιρετικό καταδυτικό ενδιαφέρον, κρυστάλλινα νερά και ποικιλομορφία βυθού.

Ο λόγος για το Κέλυφος ή διαφορετικά χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, εξαιτίας φυσικά του σχήματός του. Πολλοί ίσως να το έχετε παρατηρήσει καθώς χαλαρώνετε σε κάποια παραλία της χερσονήσου της Κασσάνδρας, κοιτάζοντας προς τη χερσόνησο της Σιθωνίας, καθώς βρίσκεται ανάμεσά τους. Αλλοι πάλι θα το έχετε δει κάνοντας τη βόλτα σας στο Νέο Μαρμαρά, αφού είναι ακριβώς απέναντί του, στη μέση του κόλπου της Τορώνης.

Είναι ακατοίκητο και ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του. Εντονο ανάγλυφο ακτογραμμής, με απότομες πλαγιές και ακτές, γεμάτες πεύκα και άγριες ελιές, απόκρημνους βράχους, που δημιουργούν ενδιαφέρουσες σπηλιές και σας καλούν να τις εξερευνήσετε. Το Κέλυφος έχει μία και μοναδικη παραλία, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά της και αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμπι και καταδύσεις με αναπνευστήρα (snorkeling).

Μοναδικοί κάτοικοι του νησιού είναι τα αγριοκάτσικα και οι γλάροι. Εχει έκταση 1 τ.χμ. και οι διαστάσεις του είναι οι εξής: 1,5 χλμ. μήκος, 700 μέτρα πλάτος και 148 μέτρα ύψος. Οσον αφορά την ιστορία του, θεωρείται ότι ήταν ένα στρατηγικό σημείο – κρυψώνα κατά τη διάρκεια της ελληνικής αρχαιότητας και σε κάποιες περιπτώσεις του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα στο νησί μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα ερείπια ενός ρωμαϊκού οικισμού.

Διαβάστε επίσης
Δείτε πως μπορείτε να οργανώσετε τη βαλίτσα των διακοπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θαλάσσια ζωή της Μεσογείου σε όλο της το μεγαλείο!
Οπως αναφέραμε και παραπάνω, το Κέλυφος συγκεντρώνει όλους όσους λατρεύουν το βυθό. Με μέγιστο βάθος 45 μέτρα, είναι ένα σημείο που σου δίνει μια ιδέα για το πως μοιάζει ένα νησί κάτω από το νερό!

Υπάρχουν διάφορα ψάρια, μεγάλη ποικιλία κοραλλιών, ανεμώνες και αστερίες ενώ όλος ο υποθαλάσσιος κόσμος του προσφέρεται για εξερεύνηση. Φυσικά πολλά καταδυτικά κέντρα οργανώνουν εκεί τα μαθήματά τους ενώ ολόκληρο το νησάκι προσφέρεται για καταδύσεις, σε περισσότερα από 10 σημεία.

Αρκετοί είναι και οι τουρίστες που το επισκέπτονται, τόσο για να κάνουν scuba diving αλλά και για να κολυμπήσουν στα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς νερά του κολπίσκου που βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό άκρο του νησιού.

Η πρόσβαση στο Κέλυφος ή τη Χελώνα, γίνεται φυσικά μέσω θαλάσσης, με πλοιάρια ή βάρκες από το Νέο Μαρμαρά ή τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Με πληροφορίες από thelohalkidiki.com
Πηγή φωτό: thelohalkidiki.com, visit-halkidiki.gr, fortunerealty.gr