Καρφιά για πατέρα Τσιτσιπά: «Να σταματήσει να το κάνει, αν όχι να φύγει απ’ τη θέση του»

Τσιτσιπάς

Σχολίασε αρνητικά την προπονητική του συμπεριφορά

Ο πρώην κορυφαίος τενίστας Ματς Βιλάντερ ξέσπασε κατά του Απόστολου Τσιτσιπά, πατέρα και προπονητή του Στέφανου, τονίζοντας ότι δεν κάνει καλό στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ως νυν σχολιαστής του Eurosport, ο Βίλεντερ εξαπέλυσε πυρά κατά του Απόστολου Τσιτσιπά με αφορμή τις παρατηρήσεις που δέχεται αρκετά συχνά ο Στέφανος Τσιτσιπάς για παραβίαση των συγκεκριμένων κανόνων, διότι ο πατέρας του, του δίνει οδηγίες από το box που παρακολουθεί το ματς.

«Ο πατέρας του κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να το κάνει. Αν όχι, τότε να φύγει από την θέση του. Οφείλει ν΄ αφήσει τον Στέφανο να αντιμετωπίσει μόνος του κάθε κατάσταση στη διάρκεια του αγώνα. Πριν το ματς, αλλά και μετά από αυτό, έχει το δικαίωμα να του πει ό,τι θέλει. Στη διάρκειά του, όμως, ο Στέφανος πρέπει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνος του. Δεν χρειάζονται τα λόγια του Απόστολου.

Πριν την έναρξη του 5ου σετ του αγώνα με τον Φριτς ο διαιτητής έκανε παρατηρήσεις στον Στέφανο. Του ζήτησε να πει στον πατέρα του ότι θα πρέπει να σταματήσει να του μιλά στη διάρκεια της αναμέτρησης.
Κι αυτό έγινε κι ως δια μαγείας ο Στέφανος έπαιξε εξαιρετικά, έκανε το καλύτερό του σετ, νίκησε με 6-4 και προκρίθηκε. Αν προσπαθεί μόνος να βρίσκει λύσεις στους αγώνες του, κι αυτό μόνο καλύτερο μπορεί να τον κάνει.

Από την άλλη αν ακούει τον πατέρα του κάθε λίγο και λιγάκι να του λέει “κάνε εκείνο, κάνε το άλλο”, τότε δε νομίζω πως θα μπορέσει να προχωρήσει. Σήμερα ήταν εξαιρετικός στο 5ο σετ, χωρίς τη βοήθεια του πατέρα του.»

Διαβάστε επίσης
Rome Masters: Το πάλεψε κόντρα στον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.