“Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την Θεσσαλονίκη”

Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Κύκλοι της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης σχολιάζουν την επιστολή Αγγελούδη

Τη δική της απάντηση δίνει η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης στην επιστολή του δημάρχου, Στέλιου Αγγελούδη.

Κύκλοι των Οργανωτών σημειώνουν πως “Καθήκον της πόλης είναι η ενίσχυση της νούμερο ένα αθλητικής διοργάνωσής της”, απαντώντας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο makthes.gr, σημείωσε πως μέσα στο 2024 η πόλη θα φιλοξενήσει δύο δρομικές δράσεις, τον Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” και το Olympic Day Run, αφήνοντας εκτός προγραμματισμού τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Συγκεκριμένα, η πλευρά της Οργανωτικής Επιτροπής αναφέρει: “Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί μία μεγάλη, βραβευμένη διεθνή διοργάνωση, τη μεγαλύτερη δρομική της πόλης μας και της βόρειας Ελλάδας, που εδώ και 12 χρόνια υποδέχεται χιλιάδες δρομείς από τη χώρα και το εξωτερικό, με σημαντική προσφορά στον αθλητισμό, τον τουρισμό και την οικονομία της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, η λέξη «Νυχτερινός» είναι πλέον θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί το πρώτο μεγάλο νυχτερινό δρομικό γεγονός που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, προβάλλοντας τη Θεσσαλονίκη μας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ΔΣ του συλλόγου μας έχει αιτηθεί από μέρες θεσμική συνάντηση με τον κ. Αγγελούδη και είμαστε εν αναμονή του προγραμματισμού της, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο της συνεργασίας μας και των κοινών μας προσπαθειών, προς όφελος της πόλης μας και της Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα”.

Διαβάστε επίσης  Δείτε αν χρωστάτε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και πως να πληρώσετε

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Στέλιου Αγγελούδη, ΕΔΩ.