Δήμος Ωραιοκάστρου: Αποστολή παιδιών ΑμΕΑ σε κατασκήνωση το καλοκαίρι

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι υλοποιείται και φέτος το πρόγραμμα της αποστολής παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου σε παιδική κατασκήνωση.

Πρόγραμμα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, στην προσπάθειά να δοθεί μια δημιουργική ευκαιρία ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και επικοινωνίας σε παιδιά ΑμΕΑ και έχοντας υπόψη την υπ’ αρίθμ, 178/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου για έγκριση του Προγράμματος «Αποστολή παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου σε κατασκήνωση κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2023»,

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν έως και 15 παιδιά ΑμΕΑ, δημοτών και κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό ή φορέα ασφάλισης ή ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει έξοδα κατασκήνωσης.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή είναι:

1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του γονέα ή κηδεμόνα, ότι το παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν είναι ασφαλισμένο σε κανένα άλλο Ασφαλιστικό Οργανισμό ή Φορέα Ασφάλισης ή ότι ο Ασφαλιστικός Φορέας δεν καλύπτει τα έξοδα της κατασκήνωσης, καθώς και για την τάξη που φοιτά το παιδί.

Διαβάστε επίσης  «Αγγέλων Ελευσις 2023» και «Λευκή Νύχτα» στο Ωραιόκαστρο - Πότε θα φωταγωγηθούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

3. Φωτοτυπία του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του γονέα ή κηδεμόνα όπου φαίνονται τα προστατευόμενα τέκνα (ή το ατομικό βιβλιάριο του παιδιού εφόσον υπάρχει).
4. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2023 και αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης έτους 2023.
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
6. Κάρτα ανεργίας του ενός ή και των δύο γονέων (εφόσον υπάρχει).
7. Για τα παιδιά ΑμεΑ, απόφαση ΚΕΠΑ για ποσοστό αναπηρίας.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ και ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: «ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ» στο Ορφάνι Καβάλας / Από 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ έως 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023.

Κόστος συμμετοχής του κάθε παιδιού: ΔΩΡΕΑΝ

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να βρουν τα έντυπα συμμετοχής (αίτηση και υπεύθυνη δήλωση) στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου (https://oraiokastro.gr/apostoli-paidion-amea-tou-dimou-oraiokastrou-se-kataskinosi-kata-tin-kalokairini-periodo-2023/).

Διευκρινίσεις: Η επιλογή των παιδιών εάν οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβούν τις 15 αιτήσεις θα γίνει σύμφωνα με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 17-07-2023 έως 31-07-2023 από 09:00 έως 13:30. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αργυρουπόλεως 4 (έναντι Δημαρχείου).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313304068 και 2313304070.