Εκδήλωση με θέμα: “Ατομα με Αναπηρία – Αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση”

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς  συνδιοργανώνει μαζί με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία και Γονέων Αυτών “ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ” Καλαμαριάς, με το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον αίθριο χώρο του “Ηλιάτορα”, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λυκούδη και Πολυβίου, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Νέα Κρήνη Καλαμαριάς.

Η ενημέρωση για την εκδήλωση

“Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχτούν τα προβλήματα τόσο των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και οι δυνατότητες της εποχής να επιλυθούν. Το ίδιο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθούμε για όλα αυτά τα ζητήματα και να μπορεί να υπάρχει ένταξη όλων των παιδιών μέσα στην κοινωνία. Τα παιδιά ΑΜΕΑ, καθώς και οι οικογένειές τους, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες τόσο στην καθημερινή ζωή τους, στον βιοπορισμό τους, στην απόλαυση του ελεύθερου χρόνου, μιας και οι δομές ή η πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που ασκείται και σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα δεν είναι άλλη από τη λογική του κόστους οφέλους. Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν υπάρχει όλο το προσωπικό στις δομές φροντίδας, που οι κτιριακές υποδομές είναι από ανύπαρκτες έως ακατάλληλες για παιδιά ΑΜΕΑ, που οι εργαζόμενοι στις δομές είναι κατά κανόνα με ελαστικές σχέσεις εργασίας και δεν υπάρχει συνέχεια στο έργο που γίνεται με τα παιδιά, που ένας απλός περίπατος δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους;

Διαβάστε επίσης  Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη για την εξαφάνιση 13χρονης

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ότι κάνουν οικονομία στις δικές μας ανάγκες.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Ελένη Μαυροπούλου και η εκπρόσωπος του Δ.Σ του σωματείου ατόμων με αναπηρία “ΗΛΙΑΤΟΡΑΣ” Καλαμαριάς, Άννα Αμπεριάδου.

εκδήλωση αφίσα

Ομιλητές:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΡΗ

Γραμματέας ΔΣ σωματείου εργαζομενων στην ειδική αγωγή, “Οι συνθήκες εργασίας στον χώρο της αναπηρίας”

ΑΛΤΑ ΠΑΝΕΡΑ

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια εργαζόμενη στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, Α.Π.Θ/ Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου ΕΕΕΕΚ Θεσ/νίκης/ Μέλος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ηλιάτορας/ Μέλος Ελληνικής Συμμαχίας για τους Σπάνιους Ασθενείς, “Οικογενειακή/κοινωνική ζωή και εργασία από την σκοπιά ενός γονέα ατόμου με αναπηρία.”

Παρεμβάσεις θα κάνουν από το χώρο του αθλητισμού:

ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗΣ

Παρά-Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία / Χάλκινο μετάλλιο στο Σύδνεϋ και 5η Ολυμπιακή νίκη στην Αθήνα.

ΡΟΖΑΛΙΑ ΚΑΜΠΑ

Γυμνάστρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια Παγκρατίου/ Εκπαιδευτικός 3ου Δημοτικού

Σχολείου Καλαμαριάς.

Στο χώρο θα βρίσκονται ειδικοί παιδαγωγοί για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Σας περιμένουμε και ευελπιστούμε να είναι η αρχή για διεκδίκηση του αναφαίρετου δικαιώματος

στη ζωή.

Για το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς,

Η πρόεδρος,

Μαυροπούλου Ελένη

Η Γραμματέας,

Χατζηιωαννίδου Νέλη”.