Επίτιμοι δημότες Αθηναίων οι Ελληνες Παραολυμπιονίκες του Τόκιο

Παραολυμπιονίκες

Στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού

Οι Παραολυμπιονίκες στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Δήμου Αθηναίων από τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

Μάλιστα, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές Παραολυμπιονίκες και μη καθώς και όλα τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής στο Τόκιο βραβεύτηκαν από τον κ. Μπακογιάννη.

Μέσα σε κλίμα γιορτής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποδέχθηκε την Πέμπτη στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού τους αθλητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο, βραβεύοντάς τους για την εντυπωσιακή συμμετοχή τους. Επικεφαλής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστος Καλούδης, τον οποίο ο κ. Μπακογιάννης τίμησε και στη συνέχεια ο κ. Καλούδης βράβευσε τον Δήμαρχο Αθηναίων.

«Καλώς ορίσατε στο σπίτι σας, στην Αθήνα, την πόλη που γέννησε το σύγχρονο Ολυμπιακό κίνημα. Μάς προσφέρατε πάρα πολλά, απλόχερα και γενναιόδωρα», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων των Αθηναίων για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας συνολικά 11 μετάλλια.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής, στάθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις όλων των προηγούμενων ετών, που έκαναν την πόλη «εχθρική» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- για τους ανθρώπους με αναπηρία, υποχρεώνοντάς τους να ζουν σε συνθήκες εγκλεισμού και ομηρίας. «Θέλουμε να αισθάνεστε ελεύθεροι μέσα στην πόλη, όπως στα στάδια και στα κολυμβητήρια. Δικαιούστε τον σεβασμό της πόλης», τόνισε και προανήγγειλε τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους αναπηρία.

Κάνοντας μία συνοπτική παρουσίαση του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε σε μία σειρά από πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά» και ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

Στην τελετή βράβευσης, παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- ο ταμίας της ΕΠΕ Άρης Πανανός, το μέλος της ΕΠΕ Ιωάννης Βατικιώτης, η αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, Αναστασία Γκούφα, η Πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο γενικός γραμματέας και Αρχιατρός Σπύρος Σπύρου καθώς και ο Έφορος Εθνικών Ομάδων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, Κωνσταντίνος Σιάχος.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν επίσης -ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων- εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, οι οποίοι συμμετείχαν στη βράβευση των 26 αθλητών, που ήταν παρόντες.

«Χαρήκαμε που μας φώναξε ο κ. Μπακογιάννης για να μας βραβεύσει»τόνισε ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής Αθανάσιος Κωνσταντινίδης.

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και πάντα θα είμαστε έτοιμοι για την Ελλάδα να δώσουμε ότι μας ζητηθεί», κατέληξε ο αργυρός Παραολυμπιονίκης του “ΤΟΚΙΟ 2020”

Ο Παραολυμπιονίκης της ξιφασκίας Πάνος Τριανταφύλλου επεσήμανε «είμαστε ικανοποιημένοι που μας φώναξε ο κ. Μπακογιάννης να μας βραβεύσει κάτι που έκανε και ο πρωθυπουργός. Αυτό έγινε και μετά το Ρίο που που επίσης κατέκτησα αργυρό μετάλλιο. Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει τις προσπάθειες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.