Θεσσαλονίκη: Προσβάσιμες παραλίες για ΑμεΑ σε Νέους Επιβάτες και Επανομή

παραλίες ΑμεΑ Θεσσαλονίκη

Η ειδική συσκευή που τοποθετήθηκε κάνει την διαδικασία πιο εύκολη

Βοηθητική συσκευή για τα άτομα με κινητικά προβλήματα τοποθετήθηκε σε πολυσύχναστες παραλίες της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι την δροσιά της θάλασσας.

Το έργο που επιτελείται από το Seatrac, καθώς και από τον απαραίτητο εξοπλισμό του, πρόκειται να διαπιστώσουν αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕ Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία θα βρίσκεται την Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023, και ώρα 11.00΄ στην παραλία των Νέων Επιβατών (πύργος ναυαγοσώστη).

Να σημειωθεί πως και στην ακτή του Ποταμού Επανομής (πύργος ναυαγοσώστη) υπάρχει βοηθητικό αμαξίδιο για τα ΑμεΑ, ενώ στόχος της Διοίκησης είναι να αναδειχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού στον πανελλαδικό χάρτη του παραθαλάσσιου προσβάσιμου τουρισμού, τοποθετώντας και άλλες ειδικές ράμπες ΑμεΑ σε πολυσύχναστες παραλίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε το αγαθό της θάλασσας να το χαίρονται όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις.

Επισημαίνεται πως την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο το Sea Track ξεπέρασε τις 3 χιλιάδες χρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά ΑμεΑ, που επισκέπτονταν την περιοχή, να απολαύσουν το μπάνιο τους και να αθληθούν.

Πηγή: thermisnews