ΑΣΕΠ: Ερχονται πέντε διαγωνισμοί για 2000 προσλήψεις μέχρι την Ανοιξη

ΑΣΕΠ

Ποιους κλάδους θα αφορούν

Μέχρι τα μέσα της Ανοιξης πρόκειται να “ανοίξουν” πέντε διαγωνισμοί για συνολικά 2.206 νέες μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για προκηρύξεις που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης και περιλαμβάνουν προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, την Δημοτική Αστυνομία, στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε νοσοκομεία και διάφορους άλλους δημόσιους φορείς.

Τράπεζα της Ελλάδος

Σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες – η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 14 νέων υπάλληλων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά στην πλήρωση θέσεων εργασίας στην κεντρική υπηρεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, από υποψήφιους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημοτική Αστυνομία

Συνολικά 1.213 προσλήψεις κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ σε 158 δήμους, περιλαμβάνει η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία.

Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να βγει πριν από την άνοιξη και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Στον Δήμο Αθηναίων κατανέμονται 181 θέσεις, από τις οποίες οι 153 είναι κατηγορίας ΔΕ και από 14 θέσεις στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατανέμονται 80 θέσεις (40 ΔΕ, 20 ΠΕ, 20 ΤΕ).

Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης 30 (18, ΔΕ, 6 ΠΕ, 6 ΤΕ), στον Δήμο Θέρμης 20 (15 ΔΕ, 4 ΠΕ, 1 ΤΕ), στον Δήμο Αχαρνών 16 (12 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ), στον Δήμο Θερμαϊκού 15 (11 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ) και στον Δήμο Χαλκιδέων 13 θέσεις (9 ΔΕ, 2 ΠΕ, 2 ΤΕ).

Επίσης, από 12 θέσεις αναλογούν στους δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πύργου. Εντεκα θέσεις αναλογούν στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Ελευσίνας, Κασσάνδρας και Κατερίνης και από 10 θέσεις στους δήμους Αγρινίου, Δράμας, Εορδαίας, Θήρας, Κομοτηνής, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ναυπακτίας, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ρεθύμνης και Φλώρινας.

Στους υπόλοιπους 111 δήμους αναλογούν από μία έως εννέα θέσεις.

Αντίστοιχα, οι 213 θέσεις κατανέμονται σε άλλους 34 δήμους, μεταξύ των οποίων οι Πειραιώς (77 θέσεις), Χανίων (32) και Καλαμαριάς (15).

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ένα βήμα πριν το Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η προκήρυξη για 32 θέσεις στην Εταιρεία «Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.» – ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και η Ανεξάρτητη Αρχή «ετοιμάζεται» να στείλει το διαγωνισμό στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Νοσοκομεία

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 816 ατόμων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά αποκλειστικά θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν λίγες μέρες αργότερα και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει 15 μέρες.

Μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του δημοσίου

Προκήρυξη για 131 θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, οι οποίες θα κατανεμηθούν ως εξής: στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (υπουργείο Ανάπτυξης), στην Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ (Ανεξάρτητη Αρχή), στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στην Επιθεώρηση Εργασίας (Ανεξάρτητη Αρχή), στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) (υπουργείο Οικονομικών), στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου (υπουργείο Δικαιοσύνης), στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής, δύναται να λάβουν μέρος υποψήφιοι από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.