Πως θα καταφέρεις να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν θέλει να ταξιδέψει είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, είναι πώς θα βρει καλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια.

Και πράγματι αυτό μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος καθώς την μία ώρα τα βλέπεις σε χαμηλή τιμή και την επόμενη μέρα μπορεί αυτή η τιμή να έχει εκτοξευθεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να πετύχεις καλύτερη τιμή για τα εισιτήριά σου και σίγουρα ο χρόνος που θα κάνεις την κράτηση είναι σημαντικός γι’ αυτό.

Την αποκάλυψη για τις κατάλληλες μέρες ώστε να πετύχει κανείς καλύτερα, δηλαδή πιο οικονομικά εισιτήρια, έκαναν με μια έρευνα που πραγματοποίησε η Google Flights.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα, οι μέρες της εβδομάδας που είναι ιδανικές για να αγοράσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης  Εκανε πρόταση γάμου με μαντινάδες σε πτήση από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Και ποια είναι η διαφορά από τις μέρες του Σαββατοκύριακου; Φαίνεται ότι η τιμή τις καθημερινές αυτές είναι κατά 17% φθηνότερη ενώ αν μιλάμε για εγχώριες πτήσεις, μπορεί να είναι ακόμη πιο φθηνά τα εισιτήρια. Και αυτό βέβαια έχει μια παράμετρο που πρέπει να τηρηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον James Byers, ο οποίος είναι διευθυντής προϊόντων της Google Flights, για να ισχύει το παραπάνω σενάριο θα πρέπει τα εισιτήρια του ταξιδιού να έχουν κλειστεί αρκετές εβδομάδες πριν από το ταξίδι, ιδανικά πάνω από μήνα. Και κάτι τέτοιο είναι λογικό.

Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η μέρα της πτήσης, τόσο αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου.

Και αυτό ουσιαστικά είναι το δεύτερο μυστικό για μια οικονομική πτήση. Να κάνεις έγκαιρα κράτηση καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να πετύχεις ακόμη και μισή τιμή στα εισιτήριά σου!