Γιατί δεν πρέπει να προσθέτετε μπανάνα στα smoothies

μπανάνες

Καταλήγει να επηρεάζει την υγεία

Στην πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί έξω αρέσουν τα smoothies, καθώς εκτός του ότι είναι υγιεινά, είναι και ένας διαφορετικός τρόπος για να καταναλώσει κανείς φρούτα.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Davis, υποδηλώνει ότι η ανάμειξη ορισμένων συστατικών στα smoothies, όπως η μπανάνα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας. Μάθετε γιατί και τι να κάνετε.

Τι ισχύει τελικά για τις μπανάνες στα smoothies

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ένζυμο πολυφαινολική οξειδάση ή φαινολάση (Polyphenol oxidase – PPO) σε ορισμένα φρούτα, όπως η μπανάνα μπορεί να μειώσει την απορρόφηση των υγιεινών για την καρδιά φλαβανολών, ειδικά όταν συνδυάζεται με συστατικά πλούσια σε φλαβανόλες, όπως τα μούρα. Η μελέτη προτείνει την επιλογή συστατικών με χαμηλή δραστικότητα PPO, όπως ο ανανάς ή τα πορτοκάλια, όταν φτιάχνετε smoothies για να βελτιστοποιήσετε την απορρόφηση της φλαβανόλης.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Food and Function της Royal Society of Chemistry, χρησιμοποίησε smoothies για να ελέγξει πώς διάφορα επίπεδα πολυφαινολικής οξειδάσης, ένα ένζυμο που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, επηρεάζουν τα επίπεδα των φλαβανολών στα τρόφιμα και την απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

Οι φλαβανόλες είναι μια ομάδα βιοδραστικών ενώσεων που είναι καλές για την καρδιά και τη γνωστική υγεία και βρίσκονται στα μήλα, τα αχλάδια, τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, τα σταφύλια και το κακάο (κοινά συστατικά στα smoothies).

Πηγή φωτό: pixabay