Κουνουπίδι: Πώς το βράζουμε χωρίς να μυρίζει

Έξυπνα TIPS!

Κάθε φορά που θέλετε να βράσετε κουνουπίδι, διστάζετε γιατί σκέφτεστε την άσχημη μυρωδιά που θα έχει μετά η κουζίνα σας;

Διαβάστε μερικά έξυπνα TIPS, που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε αυτή τη μυρωδιά.

Πρώτο και σημαντικότερο, μην παραμαγειρεύετε το κουνουπίδι. Σπάστε το με τα χέρια σε κομμάτια πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και βράστε το, τόσο ώστε ίσα που να μαλακώσει. Το πολύ βράσιμο σχηματίζει την πολύ έντονη μυρωδιά.

Μαγειρέψτε το στον ατμό ή κάντε το σοτέ στο τηγάνι. Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν αναδύεται η γνωστή μυρωδιά.

Στύψτε μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι και ρίξτε και την λεμονόκουπα μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέστε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί μέσα στην κατσαρόλα που το βράζετε. Αυτό θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς.

Άλλοι προτείνουν να προσθέσετε ένα κομμάτι σέλινο μέσα στην κατσαρόλα.

Ακόμα ένας άλλος τρόπος είναι να βράσετε το κουνουπίδι με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα βαμβάκι το οποίο προηγουμένως έχετε ποτίσει με ξίδι.

Πηγή: argiro.gr