Αναζητούν νεκρούς στα συντρίμμια – Εικόνες καταστροφής στην Αλεξανδρέττα (ΦΩΤΟ)

σεισμός Τουρκία

Αυτοψία του Thes.gr στην γειτονική χώρα

Η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα μετρά τις πληγές της από τον φονικό εγκέλαδο.

Χιλιάδες νεκροί, αμέτρητα κατεστραμμένα κτήρια και αγνοούμενοι στα συντρίμμια συνθέτουν την εικόνα στην γειτονική χώρα με την κατάσταση να είναι δραματική.

Δείτε επίσης: Βιβλική καταστροφή και στην Αλεξανδρέττα – Αυτοψία του Thes.gr (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες από την Αλεξανδρέττα ή Ισκεντερούν προκαλούν θλίψη. Από εκεί που τα συνεργεία αναζητούσαν επιζώντες στα συντρίμμια, τώρα ψάχνουν για νεκρούς. Διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα πολιτών στα χαλάσματα είναι τα μόνα που θυμίζουν πως εκεί κάποτε υπήρχε ζωή.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους συγγενείς των αγνοουμένων κοντοστέκονται στα συντρίμμια για να ενημερωθούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εικόνες χάους, απόλυτης καταστροφής με τους Τούρκους να καλούνται να σταθούν στα πόδια της και να αντιμετωπίσουν

Διαβάστε επίσης  Ως τζαμί θα λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας

Φωτογραφίες του Thes.gr σχεδόν δέκα μέρες μετά τον φονικό σεισμό

σεισμός Τουρκία

σεισμός Τουρκία

σεισμός Τουρκία

Αλεξανδρέττα: Η πόλη που ίδρυσε ο Μ. Αλέξανδρος

Η Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), είναι πόλη της επαρχίας της Αντιόχειας στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας. Είναι το βασικό λιμάνι της περιοχής και σύμφωνα με την απογραφή του 2012 έχει 184.833 κατοίκους. Ηταν μια από τις πόλεις που ιδρύθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο και το αρχαίο της όνομα ήταν Ἀλεξάνδρεια κατ᾽ Ἴσσον προς διαφοροποίηση από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

σεισμός Τουρκία

σεισμός Τουρκία

Μετά την κατάκτησή της από τους Άραβες τον 7ο αιώνα πήρε το όνομα αλ-Ισκανταρούν (Ισκάνταρ στα περσικά ο Αλέξανδρος) και αποκαλούνταν από τους δυτικούς προσκυνητές και σταυροφόρους το υποκοριστικό Αλεξανδρέττα.

σεισμός Τουρκία

σεισμός Τουρκία

Με τη συνθήκη της Άγκυρας το 1921, το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας προσαρτήθηκε στο γαλλικό προτεκτοράτο της Συρίας. Αργότερα, το 1939, προσαρτήθηκε στην Τουρκία μετά από δημοψήφισμα, το οποίο αμφισβητείται έως και σήμερα από τη Συριακή Δημοκρατία.

σεισμός Τουρκία

σεισμός Τουρκία

σεισμός Τουρκία