Χαμός με τις δηλώσεις του συντρόφου της Μελόνι για τον βιασμό – «Αν αποφύγεις να μεθύσεις…»

Μελόνι σύντροφος

Δεν σχολίασε ακόμη κάτι η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Μια δήλωση που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων έκανε ο σύντροφος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, σχετικά με τον βιασμό και τα θύματα.

Ο Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή «Diario del giorno» (Καθημερινό ημερολόγιο) στον σταθμό Rete 4, σχολίαζε τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, που έγινε πρωτοσέλιδο.

«Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις -δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα- αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις κάποια προβλήματα και να βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιον λύκο», είπε στην εκπομπή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Αντιδράσεις από την μεριά της αντιπολίτευσης

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τα σχόλια.

«Λέω στον Τζαμπρούνο ότι τα αγόρια πρέπει να εκπαιδεύονται για να δείχνουν σεβασμό, αντί τα κορίτσια να διδάσκονται να είναι προσεκτικά. Διδάξτε τους (στους άνδρες) την αξία της συναίνεσης, αντί στα κορίτσια να είναι προσεκτικά», δήλωσε η Σετσίλια Ντ΄Ελία, γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζαμπρούνο, του οποίου η τηλεοπτική καριέρα έχει απογειωθεί από τότε που η Μελόνι έγινε επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο, απάντησε ότι τα σχόλιά του έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου για να δημιουργήσουν μια «σουρεαλιστική» αντιπαράθεση.

«Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν γυναίκες που είναι μεθυσμένες», δήλωσε στην Corriere della Sera σε σημερινή συνέντευξή του.

«Κάποιοι πολιτικοί διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και θέλουν να με κρεμάσουν, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;», πρόσθεσε.

Η Μελόνι, η οποία έχει μια μικρή κόρη με τον Τζαμπρούνο, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλιά του Τζιαμπρούνο προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Ιούλιο, είπε στον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ «να μείνετε στο σπίτι, μείνετε στον Μέλανα Δρυμό», όταν εκείνος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω των έντονων κυμάτων καύσωνα.

Διαβάστε επίσης  Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας: "Επρεπε να υποστώ τον βιασμό, διότι δεν είχα διέξοδο" (ΒΙΝΤΕΟ)