Διαφωνία στο Ισραήλ για τα αντίποινα στο Ιράν – Τι αποφασίστηκε στο πολεμικό συμβούλιο

Ισραήλ Ιράν πόλεμος

Θα συνεδριάσει εκ νέου τα επόμενα 24ωρα

Συνεδρίασε το πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ όπου συζητήθηκε το ζήτημα των αντιποίνων προς το Ιράν.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση κατά του Ιράν για την επίθεση με πυραύλους και drones, αλλά διαφωνεί για τον χρόνο και την κλίμακα των αντιποίνων, δήλωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Το πενταμελές πολεμικό συμβούλιο, στο οποίο ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και ο υπουργός Μπένι Γκαντς έχουν εξουσίες λήψης αποφάσεων, συνήλθε σήμερα και θα συνεδριάσει και πάλι για περαιτέρω συνομιλίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε εξουσιοδότηση σε μέλη του Συμβουλίου να εξετάσουν και να προτείνουν δράσεις, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η άποψη των συμμάχων του Ισραήλ και ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει με όλους τους τρόπους και ξεκάθαρα, την αντίθεσή του σε μία πιθανή αντίδραση του Ισραήλ, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, οι πιθανότητες να κλιμακωθεί σε ανεξέλεγκτο βαθμό η ένταση, είναι πάρα πολύ αυξημένες.

Διαβάστε επίσης  Ράφα: Για αιματοχυσία κάνει λόγω η Χαμάς - «Ξέρουμε ότι έπαθαν κακό άμαχοι», λέει το Ισραήλ

Να αναφέρουμε ότι το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι αν δεχθεί αντίποινα ή ακόμη περισσότερο, επίθεση στο έδαφός του, η αντίδρασή του θα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με την επίθεση του Σαββάτου. Παράλληλα, έχει σταλεί μήνυμα προς τους συμμάχους του Ισραήλ να μην παροτρύνουν ή βοηθήσουν σε μία πιθανή επίθεση του Τελ Αβίβ στην Τεχεράνη, διότι θα υπάρξει άμεση απάντηση και σε αυτό το μέτωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr