Εταιρεία δίνει σχεδόν 140 εκατομμύρια δολάρια τους εργαζομένους της για να κάνουν παιδιά

εργασία θέσεις εργασίας

Πού βρίσκεται η συγκεκριμένη εταιρεία

Η κινεζική εταιρεία, trip.com, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία, εισάγει νέες επιδοτήσεις ύψους 138 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενθαρρύνει τους 32.000 υπαλλήλους της να αποκτήσουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην εταιρεία για τουλάχιστον τρία χρόνια θα λαμβάνουν ετήσιο μπόνους ύψους 10.000 γιουάν (1.376 δολάρια) για κάθε νεογέννητο παιδί από τα πρώτα του γενέθλια μέχρι να φτάσει στην ηλικία των πέντε ετών. Η νέα πολιτική της εταιρείας θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο.

«Μέσω της εισαγωγής αυτού του νέου επιδόματος φροντίδας παιδιών, στοχεύουμε να παρέχουμε οικονομική υποστήριξη που θα ενθαρρύνει τους υπαλλήλους μας να ξεκινήσουν ή να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους», ανέφερε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της trip.com ακολουθεί παρόμοιες πρωτοβουλίες μικρότερων κινεζικών εταιρειών και έρχεται καθώς η χώρα αντιμετωπίζει δημογραφική κρίση.

Ο πληθυσμός της Κίνας συρρικνώθηκε το 2022 για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 60 χρόνια, φτάνοντας μόλις τις 6,77 γεννήσεις ανά 1.000 άτομα. Η χώρα είναι πλέον το δεύτερο πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο, έχοντας μείνει πίσω από την Ινδία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει καταργήσει εδώ και οκτώ περίπου χρόνια τη λεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού, επιτρέποντας στα παντρεμένα ζευγάρια να αποκτήσουν δύο παιδιά. Ωστόσο, το ποσοστό γεννήσεων στο σύνολο της χώρας συνέχισε να πέφτει.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος η Κίνα να βρεθεί αντιμέτωπη με δημογραφικό πρόβλημα, πράγμα που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή φωτογραφίας: pixabay