Γάζα: Ανοιξε το πρώτο προπονητικό κέντρο πυγμαχίας για γυναίκες

πυγμαχία Γάζα

Πως ξεκίνησε ο προπονητής τους

Ένα βήμα μπροστά έκανε η Γάζα, καθώς άνοιξε το πρώτο προπονητικό κέντρο πυγμαχίας για γυναίκες.

Στο προπονητικό κέντρο πυγμαχίας για τις γυναίκες στη Γάζα η 15χρονη Φαράχ Αμπού- Αλ-Κοσμάν προπονείται, ανταλλάσσει… μπουνιές με τα άλλα κορίτσια που προπονούνται με τον προπονητή Οσάμα Αγιούντ στο «Palestine Boxing Centre».

Από τότε που ασχολήθηκε με το άθλημα σε ηλικία εννέα ετών, η Φαράχ κατάφερε να αντιμετωπίσει καλύτερα το καθημερινό άγχος της ζωής στη Γάζα, μια στενή παράκτια λωρίδα όπου ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αποκλεισμένοι τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη γειτονική Αίγυπτο.

«Παλιότερα προπονούμασταν σε ένα μικρό γκαράζ. Τώρα προπονούμαστε σύμφωνα με τους πλήρεις κανόνες και απελευθερώνουμε κακή ενέργεια», είπε το 15χρονο κορίτσι, στο πρώτο κέντρο πυγμαχίας μόνο για γυναίκες της περιοχής.

Πριν από έξι χρόνια, ο Αγιούντ, ξεκίνησε με δύο κορίτσια. Καθώς εντάχθηκαν περισσότερα, μετακόμισαν από το γκαράζ και άρχισαν να προπονούνται στην παραλία ή σε ενοικιαζόμενους χώρους πριν μετακομίσουν στο νέο κτίριο του συλλόγου.
«Τα κορίτσια είναι έτοιμα. Τα προπόνησα σκληρά για πέντε χρόνια», είπε ο Αγιούντ. «Δίνουμε το παράδειγμα».

Διαβάστε επίσης  Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη Γάζα

Τώρα περίπου 40 κορίτσια προπονούνται στο κέντρο πυγμαχίας με το μεγάλο ρινγκ του μποξ, τον προπονητικό εξοπλισμό και τις αφίσες των ηρώων της πυγμαχίας όπως ο Μάικ Τάισον στους τοίχους, σε μια περιοχή όπου η πυγμαχία ήταν παραδοσιακά άθλημα για τους άνδρες.

«Κάποιοι μου έλεγαν «Γιατί πυγμαχία, τι θα ωφεληθείς από αυτό, πήγαινε να μάθεις κάτι κοριτσίστικο», είπε η Φαράχ. «Εγώ ωφελούμαι πολύ από την πυγμαχία και σήμερα φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω τον παλαιστινιακό λαό μου και να πάρω μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ