“Μακεδονία” χαρακτήρισε τη χώρα του ο πρωθυπουργός Μιτσόσκι συνεχίζοντας τις προκλήσεις

Μιτσκόσκι Βόρεια Μακεδονία

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του

Οι προκλήσεις συνεχίζονται από το γειτονικό κρατίδιο με τον πρωθυπουργό Χριστιάν Μιτσκόσκι να αναφέρει τη χώρα του ως “Μακεδονία” λησμονώντας το “Βόρεια.

«Χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό Πρέσβη Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η “Μακεδονία” από την Αυστρία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι άριστες σχέσεις “Μακεδονίας” και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε επίσης το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Μητσοτάκης: “Σοβαρευτείτε, σταματήστε τα μικροκομματικά παιχνίδια, οδηγείστε σε απομόνωση”

Να σοβαρευτούν στα Σκόπια, τελείωσε η προεκλογική περίοδος, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN.

Διαβάστε επίσης  Πρόκληση από τα Σκόπια: "Ο όρος Μακεδονία επιτρέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Τα ζητήματα που αφορούν την ονομασία δεν αλλάζουν, είπε ακόμη. Πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιληφθούν τα Σκόπια πως μια τέτοια λογική θα τους οδηγήσει σε απομόνωση.

«Δεν είμαστε αφελείς, ξέρουμε πως να διαχειριζόμαστε τέτοια παιχνιδάκια, είναι και ανιστόρητοι», είπε.

«Να καταλάβουν στα Σκόπια πως η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Έχουμε ένα διαπραγματευτικό όπλο, πρέπει να σκληρύνουμε την στάση μας. Σε αυτήν την συγκυρία δεν θα ακυρώσουμε τα μνημόνια. Βλέπαμε τι γινόταν στα Σκόπια. Εφάρμοσα την συμφωνία, αλλά οι εθνικισμοί ξυπνάνε πάλι στα Βαλκάνια, η Ελλάδα πρέπει να έχει θέση ισχύος και αυτοπεποίθηση. Δεν πρέπει αυτή η χώρα να έχει προσβλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/MickoskiHristijan