Μουντιάλ 2022: Επεισόδια στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε Βέλγους και Μαροκινούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μουντιάλ 2022 Βέλγιο Μαρόκο

Φωτιές και αναστάτωση στους δρόμους

Σοβαρά επεισόδια έχουν ξεσπάσει στις Βρυξέλλες λίγες ώρες μετά την νίκη του Μαρόκο απέναντι στο Βέλγιο για το Μουντιάλ 2022.

Μουντιάλ 2022: Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βελγικής ραδιοτηλεόρασης rtbf, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ακυρώθηκε το πρώτο γκολ του Μαρόκου, ενώ υπήρξε κλιμάκωση της έντασης στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Βέλγιο. Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για 150 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στις περιοχές του χρηματιστηρίου και στο Γκαρ ντι Μιντί. Τεταμένο ήταν το κλίμα και στο Μόλενμπεκ.

Τα νέα πλάνα τα οποία έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν αναπαραχθεί από τα βελγικά μέσα δείχνουν κάδους να καίγονται και ένα άδειο όχημα το οποίο είναι αναποδογυρισμένο στη μέση του δρόμου. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος ρίχνοντας νερό υπό πίεση, ενώ απαγόρευσε την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους υποστηρικτές να μην έρχονται στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης» αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Δήμαρχος των Βρυξελλών, Φιλίπ Κλος υπογραμμίζοντας ότι κάλεσε την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters