Νέο παραλήρημα Ακάρ: “H Ελλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας”

Ακάρ Τουρκία

Νέα επίθεση στην χώρα μας

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σήμερα (28/9) σε νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας κατηγορώντας τη χώρα μας ότι αυξάνει την ένταση και κάνοντας λόγο για «παράδειγμα κακής γειτονίας».

Μάλιστα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους είπε πως η Αθήνα «με θράσος κατηγορεί την Τουρκία».

«H Ελλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους άλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος αξιωματούχος.

Για πολλοστή φορά, επανέφερε το θέμα της «στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών», υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τη χώρα μας «κακομαθημένο παιδί».

Διαβάστε επίσης
Τουρκία: "Βροχή" έπεσαν οι μπουνιές στο κοινοβούλιο – Στην εντατική ένας βουλευτής (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησε τους πόρους των δικών της ανθρώπων σε μια μάταιη προσπάθεια. Να πάρουμε τα όπλα μόνο και μόνο από ανησυχία για το πολιτικό τους μέλλον».

Και κατέληξε λέγοντας:

«Επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για ‘Νεο-Οθωμανική πολιτική’, δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω από τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματά της “τουρκικής μειονότητας” τους και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας».