Ολλανδία: Βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης τριών ομήρων σε καφετέρια

Ολλανδία ομηρία ατόμων

Ο δράστης εξακολουθεί να κρατά άλλα δύο άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το περιστατικό ομηρίας που σημειώθηκε σε καφετέρια στην Ολλανδία, με τον δράστη να απελευθερώνει τρία άτομα, αλλά να εξακολουθεί να κρατά ακόμη δύο.

Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η στιγμή της απελευθέρωσης των τριών ατόμων, που είχαν τεθεί σε κατάσταση ομηρίας σε καφέ της πόλης Έντε της Ολλανδίας, με την αστυνομία να επισημαίνει πως δεν φαίνεται να είναι τρομοκρατικό το κίνητρο του δράστη.

 

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για το κίνητρο. Προς το παρόν, τίποτε δεν δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, γύρω στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου (30.03.24) ο δράστης μπούκαρε στην καφετέρια στο κέντρο της πόλης Έντε, κρατώντας εκρηκτικά και πήρε πέντε άτομα για να τα κρατήσει ως ομήρους.

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Aνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε καφετέρια

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά και διαπραγματευτής, ώστε να εκτονωθεί η επείγουσα κατάσταση με τον δράστη, ενώ 150 σπίτια εκκενώθηκαν.

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στον τόπο του επεισοδίου, το κέντρο της πόλης έχει κλείσει για την κυκλοφορία, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται η στιγμή που ρομπότ κινείται προς την καφετέρια.

Πηγή φωτό: Twitter (@adnanbelushi)

Διαβάστε επίσης  Πασίγνωστος δικηγόρος κατηγορείται ότι χτύπησε την σύντροφό του και την εξύβρισε