QatarGate: Η απάντηση Καϊλή για τις νέες αποκαλύψεις του Παντσέρι για τα 250.000 ευρώ

Καϊλή

Τα τηλεφωνήματα στην αδερφή της

Την εκδοχή της προφυλακισμένης, Εύας Καϊλή, έδωσε ο συνήγορός της, σχετικά με τις κατηγορίες του Παντσέρι, οι οποίες αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής στην ομολογία του, φέρεται να μιλά για 250.000 ευρώ που πήρε η Εύα Καϊλή για την προεκλογική της καμπάνια πριν τις Ευρωεκλογές του 2019, από το Κατάρ.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στην κατηγορία, ανέφερε: «Ποιος το λέει; Ο κ. Παντσέρι που προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, ό,τι του ζητήσουν θα το υπογράψει. Μιλά ξαφνικά για μια συνάντηση 4 χρόνια πίσω.

Τι στοιχεία έχει για τη συνάντηση. Δεν είναι βέβαιος – λέει – αν ήταν η κ. Καϊλή. Και μετά λέει ότι εκ των υστέρων έμαθε ότι πήρε και 250.000. Μπορεί να τα αποδείξει αυτά; Λέει μετρητά, δεν μπορεί να βρεθεί σ’ αυτά η πορεία του χρήματος;

Δείτε επίσης: Le Soir – Παντσέρι για QatarGate: “Η Εύα Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ”

Ήμασταν και εμείς στη συνάντηση στο Κατάρ, εγώ ο δικηγόρος και εσείς οι δημοσιογράφοι. Μπορεί να το πει κι αυτό. Για τον εαυτό του τα λέει εκ του ασφαλούς. Ο Παντσέρι δεν ενδιαφέρει τους Βέλγους, είναι για τα απορρίματα. Αυτή που θέλουν να χτυπήσουν είναι η Καϊλή. Τι αξία να έχει; Τι έχει να αποδείξει, τίποτα απολύτως. Ο λόγος του έχει σκοπιμότητα».

Σχετικά με το περιεχόμενο τηλεφωνημάτων της Εύας Καϊλή στην αδερφή της, την οποία καθοδηγούσε για να βρει ένα USB, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε: «είναι περίληψη, φαίνονται σαν καινούργια, αλλά όλα έχουν απαντηθεί από την κυρία Καϊλή στο δικαστικό συμβούλιο Βρυξελλών.

Όλοι ξέρουμε ότι τα πάντα παρακολουθούνται. Ακόμα και εμείς οι δικηγόροι που πηγαίνουμε, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής σύμβασης, χρησιμοποιούν και παλιάς τεχνολογίας καταγραφικά που κάνουν μέχρι και αντίλαλο.

Όταν η κ. Καϊλή ξέρει ότι καταγράφεται θα πει κάτι ύποπτο από την αδερφή της; Όταν δεν μπορείς να δέσεις τη σχέση Καϊλή με Κατάρ, προσπαθούν μέσα από τηλέφωνα να φτιάξουν σενάρια. Ο εισαγγελέας είπε ότι έχουμε αυτούς τους διαλόγους. Αυτοί οι διάλογοι, αφορούν συγκεκριμένους λογαριασμούς για να πληρώνονται έξοδα της μικρής τους κόρης».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αφεθεί ελεύθερος. Ψάχνουν να βρουν το βραχιολάκι παρακολούθησης. Είμαστε στην πρωτεύουσα της Ευρώπης και δεν έχει βρεθεί βραχιολάκι. Αυτή τη στιγμή απαλλάσσεται από το φόβο για το παιδί της, εφόσον βγαίνει ο Τζόρτζι, και λέει “κομμάτια να με κάνουν θα δώσω τη μάχη μέχρι την αθωότητα”. Όσοι τα παραδέχονται καλώς τα παραδέχονται, για μένα είναι απαράδεκτος τύπος ο σύντροφός της και αυτός φταίει για τη δίνη που βρίσκεται».

Διαβάστε επίσης  QatarGate: Οι περιοριστικοί όροι που επιβάλλονται στην Εύα Καϊλή

Την «καίει» η κατάθεση Παντσέρι

Για μια συνάντηση στο Κατάρ τον Μάιο του 2019, έχει κάνει λόγο ο μάρτυρας – κλειδί και κατηγορούμενος για το Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει μιλήσει στις βέλγικες αρχές με σκοπό να «ελαφρύνει» τη δική του θέση.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Αντόνιο Παντσέρι, κάνει λόγο για μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο Κατάρ. Αρχικά στο «ραντεβού» ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί εκείνος, όμως λίγο πριν την πραγματοποίησή του ενημέρωσε πως δεν θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, η συνάντηση θα είχε σαν θέμα τις Ευρωεκλογές του 2019. Συγκεκριμένα θα συζητούσαν τους όρους και τις κατευθύνσεις του λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ. «Ήταν αναγκαίο να «ποντάρουν» σε υποψηφίους που θα εκλέγονταν σίγουρα» φέρεται να λέει ο Παντσέρι στις βέλγικες αρχές.

Έδωσα στο Κατάρ δύο ονόματα: Αντρέα Κοτσολίνο και Λάρα Κόμι. Ο Φρανσέσκο Τζόρτζι μίλησε για τη σύντροφό του, την Εύα Καϊλή. Αυτοί οι υποψήφιοι χρειάζονταν λεφτά για τις εκλογικές τους καμπάνιες. Είμαι σίγουρος ότι μετά τη συνάντηση στη Ντόχα μεταξύ των συγκεκριμένων ανθρώπων τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2019, αν και εκφράζει αμφιβολίες για την παρουσία της Εύας Καϊλή, είναι σίγουρος ότι οι Αρχές του Κατάρ αποδέσμευσαν πόρους ύψους 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους τρεις υποψηφίους.

Τα τηλεφωνήματα στην αδερφή της

Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και -τουλάχιστον- τις 8 Ιανουαρίου, οι βέλγικες αρχές παρακολουθούσαν τα τηλεφωνήματα της Εύας Καϊλή από τη φυλακή. Τα περισσότερα έγιναν στην αδερφή της Μανταλένα και έναν στον πατέρα της.

Σύμφωνα με τις καταγραφές που παρουσιάζουν οι εφημερίδες La Reppublica και Le Soir, οι Βέλγοι στις αναφορές τους σχετικά με τις συνομιλίες αναφέρουν:

Στις 24/12 λίγες μέρες μετά τη σύλληψή της: «Η Εύα έχει καταρρεύσει από την καταστροφή που έχει υποστεί, αισθάνεται ντροπή. Η αδερφή της την παρηγορεί και τη διαβεβαιώνει ότι θα ξεχαστούν γρήγορα».

Στις 26/12 νέα επικοινωνία με την αδερφή της: «Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει διαμέρισμα στο Κολωνάκι για να έχει ένα έσοδο. Η Μανταλένα σκέφτεται να τερματίσει τη λειτουργία της επιχείρησής της».

Στις 8/1 και σε μια πιο ενδιαφέρουσα συνομιλία η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδερφή της: «Η Εύα Καϊλή δίνει οδηγίες στην αδερφή της να πάρει κάποια USB, δίπλα από τον καθρέφτη».