Ρωσία: Τεμάχισε την κοπέλα του σε κρεατομηχανή και πήρε χάρη επειδή πολέμησε στην Ουκρανία

Γαλλία

Παραδέχθηκε στη μητέρα του ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τη Wagner

Σοκ προκαλεί μια υπόθεση στη Ρωσία, σύμφωνα με την οποίας άνδρας που τεμάχισε την κοπέλα του σε κρεατομηχανή, πήρε χάρη επειδή συμμετείχε στον πόλεμο με την Ουκρανία.

O Ζελένσκι μετά τη δολοφονία της 27χρονης Τατιάνα Μελέχινα προσπάθησε να «δημιουργήσει άλλοθι» αλλά στη συνέχεια εμφανίσθηκε ο ίδιος στην Aστυνομία.

«Τεμάχισα το σώμα της κοπέλας, το έβαλα σε κρεατομηχανή, τα οστά τα έβαλα σε τρεις σακούλες τις οποίες πέταξα στο ποτάμι», είχε ομολογήσει στην ανάκριση. Το 2019 καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης σε αποικία κρατουμένων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του, ο γιος της, της τηλεφώνησε τον Νοέμβριο του 2022 και της είπε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την μισθοφορική οργάνωση Wagner για έξι μήνες και ότι βρίσκεται στο μέτωπο έξω από το Λουχάνσκ. Εκ νέου ο Ζελένσκι επικοινώνησε με τη μητέρα του την άνοιξη.

Τον Ιούνιο, του απονεμήθηκε χάρη και αυτή τη στιγμή ζει στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή του Λουχάνσκ «βοηθάει τη θεία του στο νοικοκυριό και στη συνέχεια σκέφτεται να εργαστεί ως οικοδόμος στην Ανάπα» δήλωσε η μητέρα του. Η ίδια θεωρεί ότι δικαίως του απονεμήθηκε χάρη επειδή «ο ίδιος λυπάται για ότι έχει κάνει και έχει μετανοήσει».

Η μισθοφορική οργάνωση Wagner άρχισε να στρατολογεί κρατούμενους για τον πόλεμο στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2022. Μερικές αποικίες κρατουμένων τις επισκέφθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής της μισθοφορικής οργάνωσης Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Στους κρατούμενους υπόσχονταν απονομή χάρητος, βάσει «μυστικών διαταγμάτων του Ρώσου προέδρου» αφού θα είχαν υπηρετήσει για έξι μήνες στο μέτωπο. Έχουν γίνει ήδη γνωστές περισσότερες από δέκα δολοφονίες και άλλα σοβαρά εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από κρατούμενους που επέστρεψαν απ’ τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο Νορβηγός που σκότωσε αστυνομικό μέσα σε μπαρ