Ρώσοι κατάσκοποι στη Χαλκιδική: “Είναι ήσυχοι άνθρωποι – Την γυναίκα την βλέπω ακόμα”

Παραλία Αγίας Παρασκευής Λουτρά Χαλκιδική Κασσάνδρα

Αποκαλύπτει γείτονας των ξενοδόχων

Στη δημοσιότητα ήρθε μία σοβαρή υπόθεση, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα φανερώθηκε η δράση ενός ζευγαριού που διεύθυνε ξενοδοχείο και τελικά ήταν Ρώσοι κατάσκοποι, στη Χαλκιδική.

Οπως αναφέρει ένας γείτονας του ζευγαριού είναι «ήσυχοι άνθρωποι, συνεννοήσιμοι, δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα».

Ο Nikolay και η Elena από τη Ρωσία, που φέρονται να είναι κατάσκοποι, αγόρασαν το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική το 2009 και μετακόμισαν εκεί το 2010.

Δείτε επίσης: Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στην Χαλκιδική ήταν κατάσκοποι των Ρώσων

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «The Insider» και η Telegraph το ξενοδοχείο στη Χαλκιδική αντί να υποδέχεται πελάτες, λειτουργούσε από τους ιδιοκτήτες του -τους «Ρώσους κατασκόπους»– ως καταφύγιο για μέλη της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Τίποτα από όλα τα παραπάνω πάντως, δεν είχαν αντιληφθεί οι κάτοικοι της περιοχής. Κανείς δεν είχε υποπτευθεί ότι κάτι άλλο γίνεται πίσω από τη βαριά καγκελόπορτα του ξενοδοχείου.

Διαβάστε επίσης  Χαλκιδική: «Συγκυρίες και κακοδαιμονία λύγισαν τα Σήμαντρα»

Σύμφωνα με τα όσα είπε γείτονας του ζευγαριού, όχι απλώς ήταν «ήσυχοι άνθρωποι» αλλά η γυναίκα εξακολουθεί να μένει εκεί.

«Την γυναίκα την βλέπω ακόμα εδώ στο ξενοδοχείο. Ο σύζυγος της έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό. Και τότε ανησύχησα, είπα τι έπαθε ο άνθρωπος στα καλά καθούμενα».

Υπενθυμίζεται ότι το Insider περιγράφει το ζευγάρι ως «κατασκόπους βαθιάς κάλυψης» που δρούσαν χωρίς διπλωματική κάλυψη. Όσο για το ξενοδοχείο, παρά το αναφερόμενο ιστορικό του ως ρωσικό καταφύγιο, εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο για κρατήσεις σε δημοφιλείς ιστότοπους, όπως η Booking.com και το Tripadvisor, μέχρι το 2020.

Από το το 2023, οι τσεχικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση του ζευγαριού από την Ελλάδα και αναμένεται ακόμη η τελική απόφαση των ελληνικών αρχών για την γυναίκα. Ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο σε ηλικία 62 ετών.

Πηγή: newsit.gr

*Φωτογραφία αρχείου