Τουρκικά ΜΜΕ: Κατηγορούν τις ΗΠΑ που δεν βοηθούν την Ελλάδα με τις φωτιές

φωτιά Εβρος Αλεξανδρούπολη

Τι ανέφερε ενημερωτικό δίκτυο για την απουσία βοήθειας

Τις ΗΠΑ για την έλλειψη βοήθειας στην Ελλάδα για τις φωτιές στον Εβρο, παρόλο που στην περιοχή υπάρχει στρατιωτική παρουσία, κατηγορούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Εδώ και δέκα ημέρες συνεχίζονται οι δασικές πυρκαγιές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρίσκεται το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε στρατιωτική βάση, δεν παρέχουν καμία βοήθεια στην Ελλάδα» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας : «Από τις 19 Αυγούστου η καμένη δασική έκταση έχει ξεπεράσει τα 720.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος τα τελευταία χρόνια».

τουρκικά ΜΜΕ φωτιές Ελλάδα κατηγορίες ΗΠΑ

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, επισημαίνοντας πως στην περιοχή λειτουργεί μία από τις σημαντικότερες αμερικανικές βάσεις στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη αξία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης  Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου (ΦΩΤΟ)

«Η Αλεξανδρούπολη έγινε μια από τις σημαντικότερες βάσεις επιμελητείας του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας. Οι περισσότερες αποστολές όπλων στην Ευρώπη γίνονται μέσω της Αλεξανδρούπολης. Χιλιάδες αμερικανικά τανκς, ελικόπτερα, πυρομαχικά και στρατιωτικό προσωπικό μεταφέρθηκαν εδώ και μετά στην ενδοχώρα της Ν.Α. Ευρώπης» γράφει το ensonhaber.com, συμπληρώνοντας πως : «Στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας που υπογράφηκε το 2021, η Αθήνα διέθεσε ως βάση τους στρατώνες του 156ου τάγματος μηχανοκίνητου πυροβολικού στις ΗΠΑ».

Πηγή φωτό: Eurokinissi