Τρόμος στη Γαλλία: 12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι καθηγήτρια

αστυνομία

Γίνονται έρευνες για το συμβάν

Μία 12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι καθηγήτρια, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, σε σχολείο στη δυτική Γαλλία.

Μάλιστα οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ η εκπαιδευτικός δεν τραυματίστηκε από την επίθεση σε βάρος της.

Ο εισαγγελέας της Ρεν, Φιλίπ Αστρίκ, σε δελτίο Τύπου αναφέρει ότι «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν», μία μαθήτρια, γεννηθείσα το 2011 στη Μασσαλία (νότια) πήγε στην τάξη οπλισμένη με ένα μεγάλο μαχαίρι, με την πρόθεση, όπως φαίνεται, να σκοτώσει την καθηγήτριά της των Αγγλικών».

«Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, άρχισε να κραδαίνει το μαχαίρι προς το θύμα, το οποίο τρέχοντας τράπηκε σε φυγή. Εκείνη το (θύμα) ακολούθησε, προτού την αφοπλίσει το προσωπικό του σχολείου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», διευκρινίζει η εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης  Σέρρες: Ανήλικες χτύπησαν συμμαθήτριά τους και ανέβασαν βίντεο στο Instagram με τον ξυλοδαρμό

Από τις αρχές έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον προσώπου επιφορτισμένου με αποστολή δημόσιας υπηρεσίας, ενώ ένα κορίτσι, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι υπήρχε μία διαμάχη μεταξύ της 12χρονης και της καθηγήτριας, η οποία της είχε κατάσχει το κινητό της τηλέφωνο την περασμένη Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Ντομινίκ Μπερνάρ, ενός καθηγητή Γαλλικών, ο οποίος δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Αράς, στη βόρεια Γαλλία, στις 13 Οκτωβρίου 2023.

Πηγή: newsbomb.gr