Βόλος: Πόμολο πόρτας καρφώθηκε στο χέρι μαθητή – Πώς συνέβη το ατύχημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βόλος μαθητής πόμολο

Τα όσα λέει η διευθύντρια του σχολείου για το περιστατικό

Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 28/2 σε σχολείο του Βόλου, όταν μαθητής μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» με καρφωμένο στο χέρι του ένα πόμολο πόρτας.

Όταν το κουδούνι χτύπησε για διάλειμμα, το αγοράκι έτρεξε προς την πόρτα της τάξης. «Το συγκεκριμένο παιδί έτρεχε στον διάδρομο και έγινε αυτό που λέμε, ο νόμος του Μέρφι, αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί.

Εκείνη την στιγμή που εκείνος τέντωνε το χέρι του, όσο έτρεχε, βρήκε το πόμολο της πόρτας που άνοιγε με φόρα και καρφώθηκε το πόμολο στο μπράτσο του, κάτω από τον αγκώνα», δηλώνει στο Mega και την εκπομπή Live News η διευθύντρια του σχολείου η οποία κάλεσε αμέσως ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική.

Βίντεο με τις δηλώσεις της διευθύντριας και της μητέρας του μαθητή στον Βόλο:




Σύμφωνα με τη διευθύντρια, «ήταν πάρα πολύ καλός, ομολογώ ότι για παιδάκι 13 χρονών και για ένα τέτοιο γεγονός, η αντίδραση του ήταν πραγματικά πάρα πολύ γενναία, σαν παιδί φυσικά και πονούσε και φροντίζαμε και εμείς να είμαστε δίπλα του ώστε να τον τονώνουμε».

Η μητέρα του μαθητή αναφέρει στηριζόμενη στα λόγια του παιδιού της: «Αυτός έτρεχε και ένα άλλο κοριτσάκι έτρεχε. Το κοριτσάκι ήθελε να προσπαθήσει να βγει από την τάξη, αυτός ήθελε να μπει στην τάξη. Δεν μου το είπε από την αρχή τι έγινε ακριβώς και εγώ περίμενα κανένα δάχτυλο να έχει χτυπήσει, κάτι τέτοιο… Και μετά το είδα ότι είχε στο μπράτσο. Αφού τέλος καλό, όλα καλά… Είναι καλά το παιδί. Είναι πολύ γενναίο το παιδάκι μου».

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Καλλιάνος: O γιατρός του πατέρα του διαψεύδει ότι έλαβε φακελάκι με 500 ευρώ - "Εξωφρενικό ψεύδος"

Και σε κλάσματα δευτερολέπτου συνέβη το απίστευτο με το πόμολο της πόρτας να καρφώνεται στο δεξί του μπράτσο, δίπλα ακριβώς από το οστό με τον μαθητή να σφαδάζει από τους πόνους. Αφού πρώτα ξεβίδωσαν το πόμολο από την πόρτα, ο μαθητής μεταφέρθηκε με αυτό καρφωμένο ακόμα πάνω του στο νοσοκομείο του Βόλου. Το παιδί μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. Ορθοπεδικοί ανέλαβαν το περιστατικό και το πόμολο αφαιρέθηκε με επιτυχία.

Ο Ιωάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, λέει: «Μας εξήγησε ότι καθώς άνοιξε η πόρτα χτύπησε και σφήνωσε στο χέρι του μαθητή».

«Ευτυχώς δεν πειράχτηκε το κόκαλο και σε καλή κατάσταση το παιδί πήγε σπίτι του», περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, συμπληρώνοντας: «Εμείς νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα στα επείγοντα αλλά η πραγματικότητα μας εκπλήσσει.

Το πόμολο ήταν καρφωμένο στον βραχίονα και κινδύνευε να φτάσει το κόκκαλο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, έμεινε στο νοσοκομείο μία μέρα και τώρα είναι σπίτι του. Αν είναι ένα τυχαίο γεγονός σημαίνει πως ο εξοπλισμός έχει πρόβλημα. Το πόμολο ήταν μυτερό».