Τζος Κάβαλο: Ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος έκανε πρόταση γάμου μέσα στο γήπεδο

Ο Τζος Κάβαλο είναι ο πρώτος εν ενεργεία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον κόσμο που δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Τζος Καβάλο αρραβωνιάστηκε τον σύντροφο του και μάλιστα του έκανε πρόταση στο γήπεδο της ομάδας του, της Adelaide United.

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής είχε κάνει coming out το 2021, αποκαλύπτοντας τη σεξουαλικότητά του, με μία φράση που έσπασε τα στερεότυπα στον χώρο του ποδοσφαίρου, με μία μόνο φράση: “Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι“.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον σύλλογό του για την υποστήριξή που του παρείχε αλλά και για τη βοήθεια να κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφό του μέσα στο Coopers Stadium.

“Η ατελείωτη υποστήριξη σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Έχετε προσφέρει έναν ασφαλή χώρο στο ποδόσφαιρο, έναν χώρο που ποτέ στα όνειρά μου δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατός και ο οποίος με ενθάρρυνε να ζήσω την καθημερινότητά μου αυθεντικά. Ήταν το σωστό να μοιραστώ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή στο γήπεδο, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα” έγραψε στο Instagram, όπου μοιράστηκε και ορισμένες φωτογραφίες από τον αρραβώνα.

Ο προπονητής της Adelaide United, Carl Veart, δήλωσε: “Ο Τζος είχε κάποιες δύσκολες στιγμές, οπότε είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε ότι βιώνει μία τέτοια χαρά και μάλιστα τώρα που έχει έναν μακροχρόνιο τραυματισμό”.

Να θυμίσουμε πως, πριν αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά του, η επιλογή του να την καταπιέζει τον είχε οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, όπως είχε παραδεχτεί το 2021: “Στο τέλος της ημέρας ήθελα απλά να είμαι χαρούμενος. Κι αυτό είναι σημαντικότερο από το ποδόσφαιρο. Είναι η ζωή μου”.

Ο Τζος πίστευε ότι οι άνθρωποι θα τον έκριναν διαφορετικά, εάν αποκάλυπτε την πραγματική του ταυτότητα. “Θα με κορόιδευαν. Αυτό βέβαια δεν είναι η πραγματικότητα. Τελικά, κερδίζεις περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους”, σημείωσε σε μια αποκάλυψη γεμάτη θάρρος και δύναμη.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram (Josh Cavallo)