Γιατί ο κόσμος κάνει περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Σύμφωνα και με ψυχολόγους

Σύμφωνα και με ψυχολόγους

Την εποχή του χρόνου που διανύουμε η λίμπιντο είναι στα ύψη και τίποτα δεν τίποτα μπορεί να την κατευνάσει. Ούτε ο καύσωνας. Γιατί όμως θέλεις περισσότερο σεξ το καλοκαίρι; Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι αυξημένο σεξουαλικό ενδιαφέρον παρατηρείται τόσο αυτή την περίοδο όσο και τον Δεκέμβριο. Το καλοκαίρι, λοιπόν, αυξάνεται η κίνηση στις… πονηρές ιστοσελίδες  και στα dating apps, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Αυτό μαρτυρά και μια ανάλυση των αναζητήσεων στο Google.

Το αυξημένο αυτό ερωτικό ενδιαφέρον δεν καταγράφεται όμως μόνο στους υπολογιστές και τα κινητά μας. Αντικατοπτρίζεται στην πραγματική ερωτική ζωή, γι’ αυτό τους καλοκαιρινούς μήνες ανεβαίνουν οι πωλήσεις των προφυλακτικών, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι έκαναν σεξ για πρώτη φορά, μην πολυλογούμε ο κόσμος κάνει παραπάνω σεξ. Αν αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί συμβαίνει αυτό, έχει να κάνει με βιολογικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που όλοι μαζί συνωμοτούν για να αλλάξουν τη σεξουαλική σου συμπεριφορά.

Ξεκινώντας απ’ τον ρόλο της βιολογίας, το καλοκαίρι οι μέρες είναι μεγαλύτερες και είμαστε εκτεθειμένοι περισσότερες ώρες στον ήλιο, που με τη σειρά του αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης. Πρόκειται για τη χημική ουσία του εγκεφάλου που μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα, γι’ αυτό τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά είναι σχεδιασμένα για την ενίσχυσή της. Με αυξημένη σεροτονίνη οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλύτερη διάθεση και είναι ανοιχτοί σε νέα πράγματα και νέες γνωριμίες. Πέρα απ’ την επίδραση της σεροτονίνης στην ψυχολογία, το ρόλο του παίζει το κεφάλαιο «διακοπές», που με τη σειρά του βοηθά την κατάσταση. Ο ενθουσιασμός που συνήθως νιώθουμε για αυτές ενισχύει τη φυσιολογική μας διέγερση, που πολλές φορές μετατρέπεται σε σεξουαλική.

Οι ψυχολόγοι το ονομάζουν θεωρία μεταφοράς του ενθουσιασμού. Για να καταλάβεις πώς λειτουργεί σκέψου ότι σε ένα πείραμα του 2003 μια ομάδα ατόμων που μόλις είχε κατέβει από μια τρελή κούρσα σε roller coaster έκριναν πολύ πιο ελκυστικά τα άτομα που τους έδειχναν σε φωτογραφία, σε σχέση με όσους περίμεναν ακόμη στην ουρά. Εν ολίγοις, η εξήγηση από την ψυχολογική πλευρά είναι ότι εν μέρει μεταφέρουμε τον ενθουσιασμό μας από εξωτερικές δραστηριότητες στην κρεβατοκάμαρα.

Απ’ την άλλη όταν το καλοκαίρι βλέπεις καλλίγραμμα κορμιά με καυτά σορτς και μαγιό, που τον χειμώνα κρύβονται κάτω από φαρδιά ζεστά ρούχα, έχεις πολλά περισσότερα ερεθίσματα στο οπτικό σου πεδίο. Υπάρχει βέβαια κι ο παράγοντας του χρόνου. Όλοι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο το καλοκαίρι, από έφηβους και φοιτητές μέχρι ενήλικες εργαζόμενους που περιμένουν πώς και πώς την άδεια για να χαλαρώσουν απ’ την καθημερινότητα και το στρες. Χωρίς στρες είναι απολύτως λογικό να έχεις παραπάνω επιθυμία για σεξ. Αν λοιπόν έχεις παρατηρήσει ότι τελευταία το μυαλό σου πάει συνέχεια στο σεξ, δεν είσαι ο μόνος. Κοίτα μόνο να το ευχαριστηθείς κι από εμάς καλό σεξουαλικό καλοκαίρι.

Πηγή: www.askmen.gr