4 απλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

διάθεση χαρά

Χρήσιμες συμβουλές για να το πετύχετε

Βάζοντας να ακούσεις ειδήσεις ή περνώντας λίγο χρόνο σκεπτόμενος το τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη, δεν είναι περίεργο αν παρατηρήσεις ότι η διάθεση σου δεν είναι τόσο ανεβασμένη όσο ήταν παλιότερα.

Φυσικά, πέρα από την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο, τις περισσότερες φορές είναι τα προβλήματα ή οι σκέψεις που αφορούν την προσωπική σου ζωή που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία σου και δεν σου επιτρέπουν να χαρείς την μέρα σου.

Αν δεν θέλεις να βυθιστείς σε μια μουντή και ζοφερή διάθεση, υπάρχουν μερικές εύκολες διέξοδοι που μπορείς να ακολουθήσεις. Παρακάτω θα ανακαλύψεις 4 από αυτές.

1. Ψυχοθεραπεία

Όλοι οι άνθρωποι είναι καλό να έχουν έναν ψυχολόγο για να μοιράζονται μαζί του οποιαδήποτε σκέψη ή προβληματισμό τους ταλαιπωρεί. Αντίθετα, με το τι πιστεύουν πολλοί, δεν χρειάζεται να έχεις βιώσει κάποια σοβαρή τραυματική εμπειρία για να κάνεις ψυχοθεραπείες.

Ακόμα και το κλείσιμο συνεδριών από το aftognosia.gr απλά για να μιλήσεις για τους λόγους που πιστεύεις ότι χαλάει ξαφνικά η διάθεσή σου μπορεί να σε οδηγήσει σε ένα διαφωτιστικό ταξίδι που θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις και να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου.

2. Βόλτα

Πολλές φορές απλά η αλλαγή του περιβάλλοντος είναι αρκετή για να βελτιωθεί η διάθεση σου. Το να μένεις όλη μέρα στο δωμάτιό σου, μέσα στο σπίτι, δεν προσφέρει αρκετά ερεθίσματα για να απασχοληθεί δημιουργικά το μυαλό σου και να επικεντρωθείς σε θετικά και ενδιαφέροντα πράγματα που κεντρίζουν και διεγείρουν την περιέργειά σου.

Αντιθέτως, ακόμα και αν κάνεις απλά μια βόλτα το τετράγωνο του σπιτιού σου, θα δεχτείς τόσα πολλά, απλά και καθημερινά ερεθίσματα που η διάθεσή σου θα φτιάξει αμέσως. Είτε αποφασίσεις να κάνεις αυτή την βόλτα στην μέση του χειμώνα ή του καλοκαιριού, θα πρέπει να έχεις βάλει μια καλή στρώση αντηλιακού από το FotoPharmacy, καθώς οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να αποβούν μοιραίες ακόμα και όταν κρύβονται πίσω από τα σύννεφα.

3. Δημιουργικές Δραστηριότητες

Όταν είσαι σε άσχημη διάθεση, είναι σημαντικό να ασχοληθείς με μία δραστηριότητα που θα σε αναγκάσει να κινηθείς και να πάρεις το μυαλό σου μακριά από άσχημες ή δυσάρεστες σκέψεις. Αυτό μπορεί να είναι να μαγειρέψεις μια εύκολη συνταγή, να ζωγραφίσεις, να πλέξεις, να κάνεις ένα παζλ ή να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου πώς αισθάνεσαι και γιατί. Ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις, θα πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί την συγκέντρωση και την κριτική ικανότητά σου για να ολοκληρωθεί.

4. Γυμναστική

Λογικά θα περίμενες από την αρχή του άρθρου πότε θα έβλεπες αυτή συνηθισμένη συμβουλή και σε αυτό το κείμενο. Ακόμα και αν δεν είσαι ένα άτομο που το ενθουσιάζει η ιδέα της γυμναστικής, η κίνηση και η άθληση είναι μεγάλα όπλα που έχει ο άνθρωπος για την βελτίωση της ψυχικής του κατάστασης, καθώς παράγουν ενδορφίνες, που είναι πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην δημιουργία του αισθήματος της χαράς, της γαλήνης και στην μείωση του άγχους.